Egyelőre nincs veszélyben az F1-es Spanyol Nagydíj - F1VILÁG.HU

Egyelőre nincs veszélyben az F1-es Spanyol Nagydíj

HIRDETÉS
Habár Katalóniában ismét szigorítottak a koronavírus-járvány miatti korlátozásokon, az augusztus közepére tervezett Forma-1-es Spanyol Nagydíj nincs veszélyben.
Circuit signage Circuit de Barcelona Catalunya

Barcelonában augusztus 16-án rendezik a 2020-as F1-es idény hatodik versenyét, az elmúlt hetekben azonban újra aggályok merültek fel a futammal kapcsolatban, fokozatosan nőtt ugyanis a koronavírusos esetek száma a térségben.

Emiatt a hatóságok újabb szigorításokat vezettek be: múlt héten a Barcelonában élőket arra kérték, 15 napra maradjanak otthonaikban, és megtiltották a 10 főnél nagyobb csoportosulásokat, valamint felfüggesztették a kulturális tevékenységeket és szabadidős sporttevékenységeket.

A sajtóban ezt követően felmerült az is, a Spanyol Nagydíj helyett a Forma-1 egy harmadik versenyt is megtarthat Silverstone-ban.

A Motorsport.com című lap értesülései szerint viszont jelenleg nincs ilyen terv, a Spanyol Nagydíjat egyelőre nem érintik a szigorítások.

A montmelói versenypálya eleve a karantén alá vont területen kívül helyezkedik el, azok tehát, akik részt vesznek a versenyhétvégén, mentesülnek a szigorítások alól.

„Minden a tervek szerint halad” – mondta a Circuit de Barcelona-Catalunya sajtófőnöke a Motorsport.com című lapnak.

„Nem érint minket a korlátozás. Minden kontroll alatt van, mindent megerősítettünk az F1-gyel, az FIA-val és a pálya prokololljaival, amik nagyon szigorúak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!