Egyelőre sötétben tapogatózik a Ferrari - F1VILÁG.HU

Egyelőre sötétben tapogatózik a Ferrari

HIRDETÉS

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elárulta, hogy egyelőre fogalmuk nincs, hol állnak a többiekhez képest, és mire számítsanak a Török Nagydíjon, mert a pálya állapota folyamatosan változik, így a szokásosnál is nehezebb a találgatás.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elárulta, hogy egyelőre fogalmuk nincs, hol állnak a többiekhez képest, és mire számítsanak a Török Nagydíjon, mert a pálya állapota folyamatosan változik, így a szokásosnál is nehezebb a találgatás.

Annak ellenére, hogy versenyzői még az első tízbe sem jutottak be a második edzésen, a Ferrari vezetése nincs elkeseredve, mert tudja, hogy a pénteki eredmények egyáltalán nem mérvadóak, különösen nem a török ringen.

Domenicali elárulta, hogy elvégezték előre kiírt programjukat, de azt majd csak a holnap reggeli tréningen, és az időmérő edzésen tudják meg, hogy sikerült-e javulást elérniük.

“A mai eredményeket az átlagosnál is nehezebb értelmezni, mert az ismeretlen üzemanyagszintek, illetve a gumihasználat mellett, a pálya állapota is nagy súllyal esett a latba a pénteki edzéseken, ahol folyamatosan változtak a körülmények” – mondta Domenicali.

“Mindezek ellenére elégedettek vagyunk a ma elvégzett munkával. Természetesen még sokat kell javítanunk az autó kezelhetőségén, de mindent egybevéve, szerintem jó irányba haladunk.”

Az olaszok versenyzői is csak a sötétben tapogatóznak, mert a pálya állapotának folyamatos változása miatt nagyon nehéz megmondani, hogy ki hol áll a mezőnyben, és ki várhatja a legnagyobb eséllyel a hétvége további részét.

“A pálya burkolata nagyon piszkos volt a mai napon, amit az is bizonyít, hogy több kicsúszást is láthattunk” – mondta Massa, aki a tizenegyedik helyen fejezte be a második edzést.

“A helyes beállítások megtalálására fektettük a fő hangsúlyt, és már a vasárnapi versenyre készültünk, azonban nagyon nehéz megmondani, hogy hol állunk a többiekhez képest. Az időeredmények nagyon közel vannak egymáshoz, így szerintem csak a holnap reggeli szabadedzésen kapunk tisztább képet az erőviszonyokról.”

“A keményebb keverékek tapadása kisebb, ahogy arra számítottunk, míg a lágyabb gumik gyorsan kopnak, még akkor is, ha ennek változnia kell, ahogy javul a pálya állapota.”

“Az új aerodinamikai elemek, amiket magunkkal hoztunk, nem jelentenek egy másodperc előnyt, azonban egy kis segítséget nyújtanak, amit ha összeadunk, javítják a teljesítményünket is.”

Hirdetés

Kimi Raikkönen, aki csak a 15. helyen landolt, a következőkkel folytatta: “Mivel a pálya állapota gyorsan változik, a mai eredmények alapján nagyon nehéz véleményt alkotni az egyes autók teljesítményéről.”

“A pálya nagyon piszkos, és miután változtattunk a beállításokon, egy kicsit furcsává vált az autó kezelhetősége, azonban a második edzés végén már minden rendben volt. Még sokat kell dolgoznunk, de biztos vagyok abban, hogy jók leszünk a futamon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!