„Egyértelmű volt, hogy nem hagyok helyet neki”

Nico Rosberg látszólag nem ért egyet a versenybírák döntésével, mely szerint versenybaleset volt a Mercedesek első körben történt incidense.


Nico Rosberg látszólag nem ért egyet a versenybírák döntésével, mely szerint versenybaleset volt a Mercedesek első körben történt incidense.

Rosberg rossz motorbeállítással kezdte meg a versenyt, emiatt az első körben problémái akadtak – Hamilton megpróbálta kihasználni a helyzetet és a lóerőelőnyét, ám baleset lett a vége, így végül mindkét Mercedes-pilóta számára véget ért a verseny. A versenybírák kivizsgálták az esetet, és úgy határoztak, egyik pilótát sem büntetik.

„Tisztában voltam a helyzettel, láttam, hogy Lewis közeledik, szóval megpróbáltam zárni a belső ívet – ami egy szokásos versenyzői reakció ilyenkor” – nyilatkozta Rosberg. „Elég világossá tettem, hogy nem fogok helyet adni neki, így meglepődtem, hogy mégis beszúrt.”

„A stewardok úgy döntöttek, hogy versenybaleset volt, na bumm… Ezt vagy elfogadjuk, vagy elfogadjuk…”

„Összességében nagyon kivagyok. Ez az én versenyem lett volna, a mi versenyünk, szóval sajnálom a csapatot.”

A kérdésre, hogy ezek alapján ellenzi-e a versenybírák határozatát, Rosberg így válaszolt: „A stewardok döntése az ő döntésük, és maradjunk ennyiben. Ez az ítélet. A motor valóban rossz módban volt nálam, veszítettem az erőből, így azt is meg kell vizsgálnunk még, hogy ez miért történt így.”

Amikor újságírók arról kérdezték, milyen lesz a kapcsolata Hamiltonnal az esetet követően, a német így válaszolt: „Ugyanolyan, mint eddig.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS