Friss hírek

Egyezség: Már idén munkába állhat a Red Bullnál a Mercedes volt motorfőnöke

A meglehetősen viharosra sikeredett 2021-es idényt után talán meglepő, de megállapodásra jutott a Mercedes és a Red Bull Forma-1-es csapata a neves mérnök, Ben Hodgkinson ügyében.

A szakember 2001 óta dolgozik a Mercedes motorrészlegén, ahol az elmúlt jó néhány évben a motorrészleg vezetőjeként dolgozhatott – sőt, korábban a német gyártó elődjénél, az Ilmornál is tevékenykedett.

A Red Bull még tavaly áprilisban jelentette be, leszerződtette Hodgkinsont, így ő vezeti majd az energiaital-gyárosok jelenleg is fejlesztés alatt álló motorrészlegét Milton Keynes-ben.

Hirdetés
 

Bár sokáig úgy tűnt, a szakember csak később csatlakozhat a Red Bullhoz, a két csapat pénteken arról adott tájékoztatást, egyezségre jutottak az osztrák istállóval.

„A Mercedes és a Red Bull F1-es csapatai ma megállapodásra jutottak Ben Hodgkinson ügyében” – áll a Mercedes és a Red Bull rövid közleményében.

„Ezen egyezség szerint Ben – aki 2001 augusztusában csatlakozott a Mercedeshez – szabadon csatlakozhat a Red Bull Powertrainshez 2022. május 24-ével.”

Mint ismert, a Honda kivonulása után a Red Bull a jövőben saját központjában gyártja majd le a Honda erőforrásait a japánok tervei alapján. Idén a csapat által használandó V6-osok még Japánban készülnek, a következő években viszont már a Red Bull Milton Keynes-i gyárában. Az energiaital-gyárosok emellett felkészül arra is, hogy az új motorszabályok 2026-os érkezésére saját maguknak fejlesztik ki aggregátjaikat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!