Egyeztet az F1 és az FIA a Horner-ügy kapcsán - F1VILÁG.HU

Egyeztet az F1 és az FIA a Horner-ügy kapcsán

HIRDETÉS
Bahreinben ül össze a Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Mohammed Ben Sulayem, hogy megvitassák a Christian Horner körül kirobbant zaklatási botrányt.
BAHRAIN, BAHRAIN - FEBRUARY 22: Oracle Red Bull Racing Team Principal Christian Horner attends the Team Principals Press Conference during day two of F1 Testing at Bahrain International Circuit on February 22, 2024 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202402220354 // Usage for editorial use only //

Mint ismert, Horner ellen még február elején indított belső vizsgálatot a Red Bull Racing osztrák anyavállalata, miután egy munkatársa panaszt tett ellene. A zaklatási ügyben egy külső szakértő által lefolytatott belső vizsgálat nemrég zárult le, a Red Bull pedig felmentette a brit csapatfőnököt, aki így a továbbiakban is elláthatja feladatait.

Csütörtökön azonban újabb csavart vett a történet, miután egy ismeretlen email címről számos újságíró, F1-es csapatfőnök, sőt, a Forma-1 vezetősége is egy 79 fájlból álló mappát kapott. A lapunk birtokába jutott dokumentumok tartalmáról nem áll módunkban információkat közzétenni azon felül, hogy a dossziéban a Christian Horner és az ügyben panaszt tévő női kollégája feltételezett üzenetváltásai találhatók.

Horner az eset kapcsán azt mondta, nem kommentálja a kiszivárogtatott, állítólagosan bizonyítékként is felhasznált dokumentumokat, a Forma-1 egyes szereplői azonban nagyobb átláthatóságot szeretnének a zaklatási ügy kapcsán.

Úgy tudni, az ügyben Stefano Domenicai, az F1 elnök-vezérigazgatója, valamint az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem is egyeztet hamarosan az évadnyitó Bahreini Nagydíj helyszínén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!