Egyik legkönnyebb győzelmét aratta Räikkönen - F1VILÁG.HU

Egyik legkönnyebb győzelmét aratta Räikkönen

HIRDETÉS

Hibátlan vezetéssel és remek taktikával, a többieknél egyel kevesebb kerékcserével Kimi Räikkönen nyerte a 2013-as szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.


Hibátlan vezetéssel és remek taktikával, a többieknél egyel kevesebb kerékcserével Kimi Räikkönen nyerte a 2013-as szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

A Lotus finn pilótája ezúttal talán nem is rejtette el örömét annyira, mint szokta, és a dobogón is lelkesen nyilatkozott a top3-at faggató Martin Brundle-nak.

„Bíztam benne, hogy a gumik rendben lesznek. Egész hétvégén nagyon jó volt az autóm, azzal együtt is, hogy a télen hosszú etapokat nem igazán volt lehetőségem megtenni.”

„A leintéshez közeledve még mindig keményen nyomtam, mert tudtam, hogy Fernando (Alonso) üldöz engem és egy kicsit fel is jött rám. Tisztában voltam vele, hogy ekkor még egy kis extrát kellett nyújtanom, mert arra is volt esély, hogy az eső megérkezik, és megfelelő előnyt akartam kiautózni magamnak”- mondta Räikkönen, akinek végül az időjárás már nem nehezítette meg a dolgát.

A finn világbajnok azt is elárulta, eleve így tervezték a taktikát erre a napra. „Két kiállást terveztük, és bár az első versenyeken nehéz eltalálni, hogy mikor érdemes kiállni, mi most jól döntöttünk. Követtük a tervet, ami tökéletesen működött. Tudtam óvni a gumikat, és kellően gyors is voltam, amikor kellett”- folytatta a győztest.

„Egyik legkönnyebb győzelmem volt ez a mai. Remélhetőleg lesz még több hasonló. Nagyszerű verseny volt.”

Räikkönen értelemszerűen vezeti az összetett pontversenyt, de ahogyan ő is kifejtette, ennek most még nincs jelentősége: „Jó érzés a tabella élén állni, de ez csak egy verseny volt, így ez nem változtatja meg a munkához való hozzáállásunkat. Örülünk a győzelemnek, de még sok a tennivalónk, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot”- zárta Räikkönen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!