Egykori főnöke elárulta, Leclerc miért bajnokalkat - F1VILÁG.HU

Egykori főnöke elárulta, Leclerc miért bajnokalkat

Az Alfa Romeo Forma-1-es csapatát irányító Frederic Vasseur szerint Chaerles Leclerc önbizalma és önkritikája az, ami egy napon „bajnokká” teszi majd a monacóit.

A 22 esztendős versenyző 2018-ban debütált a Forma-1-ben a hinwili istálló színeiben, tavaly pedig már a Ferrari pilótájaként bizonyíthatott. Leclerc nem is vallott szégyent: a 4. helyen zárta az összetett pontversenyt – megelőzve a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt –, és 2 győzelmet is szerzett.

Első ferraris éve persze nem volt hibamentes: az Azeri Nagydíj időmérőjén a falnak csapta autóját, Németországban pedig a győzelemért harcolt, amikor a vizes pályán kicsúszott.

 

Leclerc nagyon önkritikus az ilyen helyzetekben, egykori főnöke szerint pedig ez teszi majd bajnokká a fiatal tehetséget.

„Szerintem Charles egyik tulajdonsága – de a legtöbb bajnoké is –, hogy nagyon-nagyon magabiztos az autóban, és néha képes emberfeletti dolgokra, annyira bízik magában” – mondta Frederic Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke.

„És ez a magabiztosság lehetővé teszi számokra, hogy amikor kiszállnak az autóból, önkritikusak legyenek, és magukat okolják, hiszen pontosan tudják, hogy bennük van a potenciál, ők bajnokok, és azt mondhatják, ’oké, gyengén vezettem ma’.”

„És csak egy bajnok tud ilyet mondani. Papíron jobbak a többieknél, de képesek magukat okolni és azt mondani, ’oké, felejtsük ezt el, gyengén teljesítettem ezúttal’.”

„És ez jó a csapatnak, hiszen ha nem így van, azzal rossz irányba indulhatnak el.”

Vasseur azt mondja, nagyon örül a monacói sikereinek, hiszen azokat „200 százalékig” megérdemli.

„Nagyon örülök neki, mert nagyszerű szezonja volt. Persze a Bahreinben és más futamokon történtek nélkül lehetett volna jobb is, de nagyszerű munkát végzett” – magyarázta.

„Hihetetlen tempója van az időmérőn, egészen lenyűgöző. Nagyon örülök neki, mert 200 százalékig megérdemli! Ő az egyetlen, akit folyamatosan szemmel tartok!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!