Egykori főnöke szerint jól teszi a Ferrari, hogy magához láncolja Leclerc-t - F1VILÁG.HU

Egykori főnöke szerint jól teszi a Ferrari, hogy magához láncolja Leclerc-t

A Ferrari egykori sportigazgatója, Cesare Fiorio szerint helyesen teszi az olasz istálló, hogy megpróbálja magához láncolni a következő évekre jelenlegi pilótáját, Charles Leclerc-t.

Olasz sajtójelentések szerint a Scuderia már mindenben megállapodott Leclerc-rel a folytatásról: a monacói jelenleg érvényes szerződése 2024 végéig szól, a Ferrari azonban a hírek szerint 2029 végéig szeretne hosszabbítani vele, fizetését ráadásul gyakorlatilag megdupláznák Maranellóban.

A La Gazzetta dello Sport című olasz sportlapnak nyilatkozva Cesare Fiorio, a Ferrari egykori sportigazgatója szerint indokoltak az olasz istálló törekvései.

„Szerintem ez egy helyes lépés, mivel a sebességéhez és a képességeihez hozzáadódik annak a képessége, hogy korlátozni tudja az elkövetett hibák számát. Egészen a közelmúltig még túl sokat hibázott. [Max] Verstappen vele egykori, de ő is sok hibát elkövetett első éveiben. Most viszont Leclerc afelé az érettség felé tart, mellyel Max és Lewis Hamilton rendelkezik” — fogalmazott az olasz, aki még 1989-ben lett a Ferrari sportigazgatója, és egészen az 1991-es Monacói Nagydíjig ebben a szerepkörben tevékenykedett.

Fiorio szerint a Ferrari jól tenné, ha Carlos Sainzcal is hosszabbítania: „Még egy kicsit sokat hibáznak, de mindketten nagyon gyorsak. Leclerc jobb az időmérőkön és gyorsabb a csapattársánál, noha csak tizedekről beszélünk, nem fél másodpercről. Sainz összességében ügyesebb egy verseny lemenedzselését tekintve.”

A most 84 éves olasz említést tett Fred Vasseur csapatfőnökről is, aki szerinte jó munkát végzett első évében.

„Kétség sem fél hozzá, hogy nagyon profi, olyasvalaki, aki remekül tudja a dolgát — azért is, mert gyakorlatilag mindig ezt csinálta. A Forma-1-ben az önéletrajza nem olyan kivételes az eredmények tekintetében, és összességében nem is arról van szó, hogy jobb munkát végez, mint [Mattia] Binotto. De nagyon profi, és 2024-ben látni fogjuk munkájának igazi gyümölcsét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!