Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Egykori riválisa is Schumacher mellé állt

Mika Haikkinen biztos abban, hogy egykori nagy riválisa, Michael Schumacher még idén felállhat a dobogó legmagasabb fokára, jóllehet a hétszeres világbajnok számára nem úgy sikerült a visszatérés, ahogy azt sokan várták.


Mika Haikkinen biztos abban, hogy egykori nagy riválisa, Michael Schumacher még idén felállhat a dobogó legmagasabb fokára, jóllehet a hétszeres világbajnok számára nem úgy sikerült a visszatérés, ahogy azt sokan várták.

A Mercedes német versenyzőjének eddigi legjobb eredménye egy hatodik hely, amit még a szezonnyitón ért el Bahreinben, miközben márkatársa, Nico Rosberg az elmúlt versenyen immáron másodszor állhatott fel a dobogóra az idei évben.

Sokan már most úgy gondolják, hogy hatalmas hiba volt Schumacher részéről a visszatérés, ám Hakkinen is azok táborát erősíti, akik szerint a német versenyző idővel ismét felveszi a ritmust, és még az idei évben győzelmet szerez a Forma-1-ben.

„Meg vagyok győződve arról, hogy még idén versenyt fog nyerni” – mondta az egykori világbajnok, aki 1998-ban az utolsó versenyig vérre menő küzdelmet vívott Michaellel.

„Tisztában vagyok a képességeivel, és tudom, mennyire megszállott a munkáját illetően, ha felállított maga elé egy célt, azonban nincs könnyű dolga, hiszen ebben a sportban nem lehetnek kifogások. Éppen ezért is örülök, hogy már nem vagyok jelen.”

Hakkinen azonban hozzátette, hogy teljes mértékben megérti egykori nagy riválisa döntését, aki három év kihagyás után, egy új csapat színeiben tért vissza a Forma-1-be.

„Egyértelmű volt, hogy egy kis szünetre volt szüksége” – folytatta. „Az új technológiai, és a gumik jelentik számára a legnagyobb kihívást. Idő kell ahhoz, hogy ismét megszokd a körülményeket, és felvedd a ritmust.”

„A másik dolog, ami miatt szintén nincsen könnyű helyzetben, hogy egy halom, mindenre elszánt fiatal versenyzővel kell megküzdenie, akiknek csak a sportág létezik az életében. Nagyon sokat számít a kor ebben a sportban, hiszen ez egy teljes embert igényel.”

„Az embernek viszont 41 évesen más dolgok is vannak az életében, mint például a család, hogy csak egyet említsek. Nincs könnyű dolga, de úgy érzem, meg fog birkózni az előtte álló kihívásokkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Egykori riválisa is Schumacher mellé állt
Új diffúzorral érkezik Portugáliába a Ferrari
Itt a Racing Point válasza: Ezért nem tesztelték Strollt a Nürburgringen!
Már hétvégén bejelenti Schumacher szerződtetését a Haas?
Súlyos kérdéseket vet fel Stroll pozitív koronavírus-tesztje
Red Bull: Ha Albon nem javul, kívülről kell versenyzőt hoznunk