Friss hírek

Egymásnak feszült a Red Bull és az FIA a pénteki díjátadón

Voltak meglehetősen kellemetlen pillanatai a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteki díjátadó gálájának, ahol bizony nem egyszer igencsak megfagyott a levegő a főszereplők néhány szóváltása miatt.

A díjátadót ezúttal az olaszországi Bolognában tartották meg, ahol az FIA égisze alá tartozó valamennyi versenysorozat, így a Forma-1 legjobbjait is jutalmazták. A gálaesten természetesen jelen volt a kétszeres világbajnok Max Verstappen, a bajnoki összetettben a 2. és 3. helyen záró Charles Leclerc és Sergio Perez, valamint a Red Bull csapatát irányító Christian Horner is.

A Forma-1 idei díjazottjai a gálaest legvégén vehették át a nekik járó elismeréseket, Max Verstappennek és Christian Hornernek pedig Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója, valamint Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke adta át a bajnoki trófeákat.

Hirdetés
 

A gála ezen pontján pedig bizony voltak kellemetlen momentumok, például akkor, amikor Domenicali és Mohammed Ben Sulayem átnyújtotta a konstruktőri címért járó serleget Hornernek. Az FIA elnöke poénkodni próbált, majd és megjegyezte, nem kell aggódnia a Red Bullnak, „ennek a kupának semmi köze a költségplafonhoz, ez az FIA-tól van”, nem fogják levonni a költségvetésből az értékét. Sulayem nyilvánvalóan próbált odaszúrni egy kicsit Hornernek, hiszen a Red Bull 2021-ben a financiális szabályokat megszegve átlépte a költségplafont.

Horner erre csak annyit tudott mondani, „ez nagyon nagylelkű” részükről, de azért volt valami a tarsolyában, amivel vissza tudott vágni: említést tett arról, amikor Verstappen bebiztosította az egyéni trófeát Japánban, és volt némi zűrzavar a pontosztást illetően.

Erre reagálva Sulayem gyorsan igyekezett leszögezni: „Azt mondod, hogy ami Japánban történt, az vitás volt. Nem. Az FIA-t okolták a pontosztás miatt, de nem az FIA alkotja a szabályokat. A csapatok alkották a szabályokat, mi csak implementáltuk azokat!”

A gála ezen pontján Stefano Domenicali lépett közbe, és szakította félbe a „kisebb” vitát.

Horner a díjátadón a Red Bull idén elhunyt tulajdonosának, Dietrich Matechitznek ajánlotta idei győzelmüket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!