Egyperces gyászszünet a Japán Nagydíj előtt - F1VILÁG.HU

Egyperces gyászszünet a Japán Nagydíj előtt

A Forma-1-es versenyzők egyperces gyászszünettel emlékeznek a pénteken elhunyt Maria de Villotára a vasárnapi Japán Nagydíj előtt.


A Forma-1-es versenyzők egyperces gyászszünettel emlékeznek a pénteken elhunyt Maria de Villotára a vasárnapi Japán Nagydíj előtt.

A Marussia egykori tesztpilótáját pénteken holtan találták szállodaszobájában, ami orvosai szerint tavalyi tesztbalesete folyománya volt, ahol súlyos sérüléseket szenvedett, sőt jobb szemét el is veszítette.

A Versenyzők Érdekvédelmi Szövetsége (GPDA) az időmérő után közleményt adott ki, melyben a részvétnyilvánítás mellett bejelentette, hogy a versenyzői parádé előtt egyperces néma gyászszünettel kívánnak emlékezni de Villotára, illetve a pódium ceremóniát is az ő emlékének adózzák.

„A GPDA összes F1-es versenyzője szomorúan hallotta egykori tagunk, Maria de Villota halálhírét” – állt a közleményben. „Egy aktív tag volt és lelkesen, teljes profizmussal dolgozott a versenyzői biztonság javításán.”

„Pozitív és érett hozzáállása, valamint hihetetlen elkötelezettsége soha nem merül feledésbe, egy olyasvalami, ami példaértékű mindannyiunk számára, és amiből tanulhatunk.”

„Maria hiányozni fog, emléke mindig szívünkben él majd.”

„Az F1-es versenyzők egyperces néma gyászszünettel emlékeznek majd rá a versenyzői parádé előtt, illetve a pódium ceremónia is Mariának lesz ajánlva.”

„Ebben a nehéz időben, az F1-es versenyzők részvétüket szeretnék kifejezni a család összes tagjának, illetve a barátoknak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!