Egyre biztosabb: 2022-ben jön az F1-es Miami Nagydíj!

Miami Grand Prix Hard Rock Stadium
Fotó: Miami Grand Prix
Habár egészen múlt hétig úgy tűnt, már 2021-ben ellátogathat a Forma-1 Miamiba, a legfrissebb hírek szerint az egyesült államokbeli verseny csak 2022-ben kerül bele a versenynaptárba.

A Forma-1-es Miami Nagydíj terveiről már jó ideje hallani, voltak azonban olyan hírek is, melyek meglehetősen pesszimisták voltak a futam megrendezésével kapcsolatban.

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Emerson Fittipaldi viszont most úgy nyilatkozott, nagyon jók az esélyek a 2022-es versenyre.

„Biztosan meg lesz rendezve – két év múlva” – mondta a brazil.

Hasonlóan optimista Tavo Hellmund promóter is, aki 2012-ben Austinba, majd 2015-ben Mexikóvárosba is elvitte a Forma-1-et.

„Az esélyek kiválóak arra, hogy 2022-ben F1-es versenyt látunk Miamiban” – fogalmazott a szakember, majd hozzátette azt is, a Miami Dolphins NFL-csapatának tulajdonosa, Stephen Ross is támogatja a versenyt.

„Mindig kérdés, hogy kijönnek-e a számok, de azzal a hatalommal, amivel Stephen Ross rendelkezik Miamiban, az ő támogatása kétségkívül a verseny javára válik.”

A versenypályát a Hard Rock stadion körül alakítanák ki. A promóter eredetileg a belvárosban szerette volna megtartani a futamot, ám nem kapott kellő támogatást ehhez.

„Én is jobban örültem volna, ha a Biscayne Boulevardon van a verseny, de sokkal kényelmesebb lesz mindenki számára, ha a Hard Rock stadion körül rendezzük meg” – fogalmazott Fittipaldi.

Az elmúlt hetekben azonban úgy tűnt, Miami már jövőre vendégül láthatja az F1-et, ám a mostani koronavírus-járvány miatti bizonytalanság okán nemrég egy videókonferencián döntöttek arról, leghamarabb 2022-ben látogat oda a száguldó cirkusz.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS