Friss hírek

Egyre biztosabb: 2022-ben jön az F1-es Miami Nagydíj!

Miami Grand Prix Hard Rock Stadium
Habár egészen múlt hétig úgy tűnt, már 2021-ben ellátogathat a Forma-1 Miamiba, a legfrissebb hírek szerint az egyesült államokbeli verseny csak 2022-ben kerül bele a versenynaptárba.

A Forma-1-es Miami Nagydíj terveiről már jó ideje hallani, voltak azonban olyan hírek is, melyek meglehetősen pesszimisták voltak a futam megrendezésével kapcsolatban.

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Emerson Fittipaldi viszont most úgy nyilatkozott, nagyon jók az esélyek a 2022-es versenyre.

„Biztosan meg lesz rendezve – két év múlva” – mondta a brazil.

Hasonlóan optimista Tavo Hellmund promóter is, aki 2012-ben Austinba, majd 2015-ben Mexikóvárosba is elvitte a Forma-1-et.

„Az esélyek kiválóak arra, hogy 2022-ben F1-es versenyt látunk Miamiban” – fogalmazott a szakember, majd hozzátette azt is, a Miami Dolphins NFL-csapatának tulajdonosa, Stephen Ross is támogatja a versenyt.

„Mindig kérdés, hogy kijönnek-e a számok, de azzal a hatalommal, amivel Stephen Ross rendelkezik Miamiban, az ő támogatása kétségkívül a verseny javára válik.”

A versenypályát a Hard Rock stadion körül alakítanák ki. A promóter eredetileg a belvárosban szerette volna megtartani a futamot, ám nem kapott kellő támogatást ehhez.

„Én is jobban örültem volna, ha a Biscayne Boulevardon van a verseny, de sokkal kényelmesebb lesz mindenki számára, ha a Hard Rock stadion körül rendezzük meg” – fogalmazott Fittipaldi.

Az elmúlt hetekben azonban úgy tűnt, Miami már jövőre vendégül láthatja az F1-et, ám a mostani koronavírus-járvány miatti bizonytalanság okán nemrég egy videókonferencián döntöttek arról, leghamarabb 2022-ben látogat oda a száguldó cirkusz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!