Friss hírek
Next
Prev

Egyre biztosabb Alonso távozása, Vettel válthatja!

Egyre biztosabb, a 2014-es idény végén távozik a Ferrari csapatától Fernando Alonso, és jövőre a McLaren alakulatánál folytatja Forma-1-es pályafutását.


Egyre biztosabb, a 2014-es idény végén távozik a Ferrari csapatától Fernando Alonso, és jövőre a McLaren alakulatánál folytatja Forma-1-es pályafutását.

A patinás olasz istállónál történt jelentős átszervezések után Alonso és a Ferrari kapcsolata kritikus ponthoz érkezett, Szuzukában pedig egyre több forrás állítja, a felek útjai az idei évadot követően elválnak egymástól.

A paddockban terjengő hírek szerint Alonso azért döntött a távozás mellett, mert úgy érzi, kellően jó formában van még ahhoz, hogy megszerezze harmadik világbajnoki címét is a Forma-1-ben, a Ferrarinak azonban még legalább két év kell ahhoz, hogy visszatérjen a győztesek útjára.

Bár Alonso 2016 végéig szóló szerződését még nem bontotta fel hivatalosan a Ferrari, szinte biztos, hogy hetekben belül erre is sor kerül.

Alonso csütörtökön, Szuzukában úgy nyilatkozott, fejben valószínűleg már eldöntötte, mit szeretne csinálni 2015-ben, és abban a szerencsés helyzetben van, hogy eldöntheti, mely csapatnál versenyezzen a továbbiakban.

Az AUTOSPORT című angol szaklap megbízható forrásaira hivatkozva állítja, a spanyol versenyző előrehaladott tárgyalásokat folytat a McLarennel, bár az üzlet még nem köttetett meg.

A német Auto Bild mindeközben arról ír, Alonso helyére Sebastian Vettel érkezhet a Ferrarihoz – a németnek ugyan szerződése van a Red Bull-lal, ám állítólag fontolgatja a váltást.

A lap szerint Vettel és a Red Bull kapcsolata kissé elhűlt az elmúlt időszak sikertelenségei okán, és a címvédő cáfolja ezt, úgy tudni, már javában tárgyal a Ferrarival.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Egyre biztosabb Alonso távozása, Vettel válthatja!
Verstappen: Nehéz megítélni, mennyit javult az idei autónk
Verstappen a Mercedesnél? Reagált a holland a pletykákra!
Képgaléria: Pályán az AlphaTauri új autója!
Folytatja az átszervezéseket a Ferrari F1-es csapata