Egyre biztosabb: F1-es verseny lesz idén Katarban - F1VILÁG.HU

Egyre biztosabb: F1-es verseny lesz idén Katarban

HIRDETÉS
Egyre nagyobb az esély arra, hogy az idei szezonban Katarba is ellátogat majd a Forma-1-es világbajnokság mezőnye. Úgy hírlik, a nemrégiben törölt Ausztrál Nagydíj helyett rendeznek majd futamot a közel-keleti országban.
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21, arrives on the grid

A koronavírus-járvány miatt továbbra is vészmegoldásokkal kell készülnie a száguldó cirkusz vezetőségének, nemrég ugyanis kiderült, a kanadai, a szingapúri és az ausztráliai versenyek mellett a Japán Nagydíjat sem tudják majd megtartani.

Az F1 vezetősége jelenleg is dolgozik azon, hogy a november 21-re tervezett melbourne-i verseny helyett máshol tarthassanak futamot, a legfrissebb hírek szerint pedig Katar ugorhat be versenyrendezőként.

A Losail International Circuit rendelkezik az F1-es versenyrendezéshez szükséges FIA Grade 1 licenccel, 2004 óta pedig folyamatosan vendégül látja a Moto GP mezőnyét.

Ha valóban versenyt rendeznének Katarban, úgy az F1-es naptárban a Közel-Keleté lenne a főszerep a hajrában, hiszen december 5-én Szaúd-Arábiában, december 12-én pedig Abu Dhabiban tartanak futamot.

Továbbra is nagy kérdés, hogy Mexikóban és Brazíliában tudnak-e versenyt rendezni, a két ország ugyanis továbbra is szerepel az Egyesült Királyság vörös listáján, a mezőny beutaztatása tehát igencsak nehézkes lehet. Az Amerikai Nagydíj helyszínén, Austinban eközben egyre csak nő a koronavírussal fertőzöttek száma.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!