Egyre biztosabb, hogy 2024-ben is lesz F1-es Belga Nagydíj - F1VILÁG.HU

Egyre biztosabb, hogy 2024-ben is lesz F1-es Belga Nagydíj

HIRDETÉS
„Nagyon pozitív” egyeztetéseket folytattak a Forma-1 vezetőségével a Belga Nagydíj szervezői, így jó esély van arra, hogy biztos helye lesz a versenynek a 2024-es naptárban.
Belgian Grand Prix 2021, Spa-Francorchamps, Pirelli, track

A belga verseny jelenleg érvényes kontraktusa az idei futamot követően jár le, az elmúlt hónapokban pedig rengeteg pletyka látott napvilágot a Belga Nagydíj jövőjével kapcsolatban. Vanessa Maes, a verseny promótere nemrég cáfolta azokat a „spekulációkat”, melyek szerint Spa csak minden második évben rendezhet majd futamot, mert Zanvdoorttal egymást váltva látja vendégül a mezőnyt.

„Egy több évre szóló szerződés aláírását preferálnánk, ahogy korábban, de elégedettek leszünk azzal, amit kapunk” – mondta.

A szakember nemrég Londonba utazott a Belga Nagydíj szervezővállalatának elnökével, Melchior Wathelet-vel, ahol Stefano Domenicalival, a Forma-1 elnök-vezérigazgatójával találkoztak. A belga RTBF hírügynökség újságírója, Gaeten Vigneron értesülései szerint az egyeztetés „nagyon pozitív” eredményekkel zárult.

„Semmi sincs még aláírva, de talán feltételezhetjük, hogy a 2024-es spái verseny bejelentését már nem halogatják sokáig” – fogalmazott.

Úgy tudni viszont, a Belga Nagydíj csupán egy évre szóló szerződést kap, így 2025 előtt mindenképpen ismét tárgyalóasztalhoz kell ülniük a feleknek.

A Forma-1 2024-es versenynaptárán jelenleg is kőkeményen dolgozik a királykategória, annak előzetes változatát várhatóan nyár végén kapják majd kézhez a csapatok

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!