Egyre biztosabb, hogy 21 futam lesz 2014-ben - F1VILÁG.HU

Egyre biztosabb, hogy 21 futam lesz 2014-ben

HIRDETÉS

Brit lapértesülések szerint mégis 21 Forma-1-es versenyt rendezhetnek majd 2014-ben, New Jersey azonban várhatóan jövőre sem kap majd helyet a naptárban.


Brit lapértesülések szerint mégis 21 Forma-1-es versenyt rendezhetnek majd 2014-ben, New Jersey azonban várhatóan jövőre sem kap majd helyet a naptárban.

Az AUTOSPORT című angol szaklap csütörtökön arról számolt be, a királykategória csapatai az Olasz Nagydíjat megelőzően kézhez kapták a 2014-es idény előzetes tervezetét.

Bár a versenynaptárat még a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának jóvá kell hagynia, úgy tűnik, a Forma-1 történetének leghosszabb idénye vár ránk 2014-ben.

Az AUTOSPORT-hoz eljuttatott előzetes versenynaptárban nem kapott helyet az egyszer már elhalasztott New Jersey-i verseny, a mezőny azonban ellátogat Mexikóba, Ausztriába és Oroszországba is.

Ahogyan arra számítani lehetett, a szezon Ausztráliában kezdődik majd március 16-án, egy héttel később pedig már Malajziában vendégszerepelnek a Forma-1 csapatai és versenyzői.

Az elmúlt években a bajnokság vége felé szereplő Koreai Nagydíj előrébb kerül, április 13-án tartják majd, egy héttel a kínai futam után.

A visszatérő Osztrák Nagydíjat várhatóan június 20-22. között rendezik, míg az Orosz Nagydíjra október 19-én kerül sor.

A tervek szerint jövőre Mexikóvárosba is ellátogat a Forma-1, mégpedig november 9-én, egy héttel az austini Amerikai Nagydíj előtt.

Valencia végül nem került vissza a naptárba, így a Spanyol Nagydíjat 2014-ben is Barcelonában tartják majd.

Hirdetés

A Magyar Nagydíj időpontja sem változott, az eddigi gyakorlathoz hasonlóan július végén érkezik a Hungaroringre a száguldó cirkusz.

A bajnokság 2014-ben és Brazíliában zárul majd november 30-án.

Az FIA Motorsport Világtanácsa szeptember 26-28. között ülésezik majd Horvátországban, ekkor hagyhatják jóvá a jövő évi versenynaptárat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!