Egyre biztosabb, hogy törölni kell az F1-es Japán Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Egyre biztosabb, hogy törölni kell az F1-es Japán Nagydíjat

HIRDETÉS
Ismét változhat a 2021-es szezon második felére tervezett Forma-1-es program, a legfrissebb hírek szerint ugyanis szinte bizonyos, hogy a koronavírus-járvány miatt törlik a Japán Nagydíjat.
Ambiance during the 2015 Formula One World Championship, Japan Grand Prix from October 25rd to 27th 2015 in Suzuka. Photo Francois Flamand / DPPI

Suzuka a tervek szerint október 8-10. között látta volna vendégül a királykategória mezőnyét – az ugyancsak Japánban megtartott Olimpia és Paralimpia után –, ám az elmúlt hetekben rohamosan nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma az országban.

A Japán Nagydíj szervezői kezdetben reménykedtek, mostanra azonban úgy tűnik, minden esély elszállt arra, hogy meg tudják tartani az októberi futamot.

A hírek szerint akár már ezen a héten bejelenthetik, hogy törölni kell a suzukai hétvégét.

Mindez azt jelenti, hogy tavalyhoz hasonlóan idén sem lesz F1-es verseny Japánban, a száguldó cirkuszból év végén távozó Honda pedig nem fog tudni hazai versennyel elköszönni.

Az elmúlt hetekben egyébként arról lehetett hallani, ha törlik a Japán Nagydíjat, két versenyt tartanak majd meg Austinban, ám most úgy hírlik, ez a terv is bizonytalanná vált a Texasban ugyancsak növekvő esetszámok miatt.

A Forma-1-es versenynaptárat IDE kattintva nézheted meg!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!