Friss hírek

Egyre biztosabb: Nem lehetnek nézők az F1-es Magyar Nagydíjon

GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing C38, action during the 2019 Formula One World Championship, Grand Prix of Hungary from august 1 to 4, Hungaroring, Budapest - Photo Florent Gooden / DPPI
Szinte biztos, hogy az eredeti időpontban nem tudják nézők előtt megrendezni a Forma-1-es Magyar Nagydíjat, a magyar kormány ugyanis augusztus 15-ig megtiltja az 500 főnél nagyobb rendezvények lebonyolítását.

A száguldó cirkusz mezőnye az eredeti tervek szerint augusztus első hétvégéjén vendégszerepelne Magyarországon, a koronavírus-járvány miatt azonban alaposan megváltozott az F1-es program, az új naptár kidolgozásán pedig jelenleg is dolgozik a vezetőség.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója már két hete is úgy fogalmazott az F1Világnak, egyre kevesebb esélyt lát arra, hogy az eredeti, augusztus 2-ai időpontban nézők előtt meg tudják rendezni a Magyar Nagydíjat.

„Egyre nagyobb esélyt látok arra, hogy ha marad az augusztus másodikai dátum, akkor nézők nélkül rendezünk versenyt” – mondta lapunknak nemrég Gyulay.

A Hungaroring elnök-vezérigazgatója a minap az Autosport című lapnak nyilatkozva azt mondta, egyelőre nem került szóba, hogy a versenyt egy másik időpontban rendezik meg.

„Az intézkedések enyhítésére várunk, illetve arra, hogy hogyan és mikor tér vissza az élet a normális kerékvágásba. Az osztrákokkal és a britekkel együtt mi is megerősítettük, hogy teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a szezonkezdet mellett.”

„Beszéltünk a zárt kapus verseny lehetőségéről, de ez egy olyan protokoll, ami még kialakítás alatt van Ausztria számára. Ha megfelelően kialakul, mi is meg fogunk felelni a szabályoknak. Természetesen sok múlik a kormány által hozott rendeleteken is.”

Nos, a kormány csütörtökön bejelentette, bár jövő héttől számos tekintetben enyhít a járvány miatti szigorításokon, az 500 főnél nagyobb tömegrendezvények megtartását augusztus 15-ig nem engedélyezi.

A Hungaroring a Forma-1 vezetőségével, valamint a magyar kormánnyal szorosan együttműködik annak érdekében, hogy valamilyen úton-módon megtarthassák a versenyt.

Jelen állás szerint egyre biztosabbnak tűnik, hogy a versenyt augusztus első versenyhétvégéjén zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezik meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!