Egyre nagyobb veszélyben a Bahreini Nagydíj - F1VILÁG.HU

Egyre nagyobb veszélyben a Bahreini Nagydíj

Azok után, hogy a brit külügyminisztérium figyelmeztetett, hogy aki teheti, ne utazzon a szezonnyitónak is helyet adó Bahreinbe, a forma-1-es csapatok egyre bizonytalanabbak azt illetően, hogy mi lesz a szezon első versenyével.


Azok után, hogy a brit külügyminisztérium figyelmeztetett, hogy aki teheti, ne utazzon a szezonnyitónak is helyet adó Bahreinbe, a forma-1-es csapatok egyre bizonytalanabbak azt illetően, hogy mi lesz a szezon első versenyével.

Az elmúlt napokban véres összecsapások voltak, és a helyzet úgy tűnik, hogy nem akar csitulni a térségben, ami miatt veszélyben van a március eleji utolsó téli teszt, és maga a szezonnyitó Bahreini Nagydíj is.

A brit külügy szombaton megerősítette, hogy senkinek sem ajánlja, hogy Bahreinbe utazzon, ami a Renault csapatfőnöke, Eric Boullier szerint még inkább megnehezíti a csapatok helyzetét, hiszen – ahogy mondta – a csapat tagjainak biztonsága a legfontosabb.

„Csapatvezetőként az egyetlen aggodalmam az embereim biztonsága” – mondta a francia szakember. „Ha a külügyminisztérium azt javasolja, hogy ne utazzunk Bahreinbe, ahogy megtette ezt, akkor az én jogi felelősségem, hogy egyetlen emberem se sérüljön meg, amennyiben úgy határozok, hogy oda küldöm őket.”

„Most az a legfőbb aggodalmam, hogy ha az FIA és a FOM úgy dönt, hogy minden marad a régiben, és elutazunk a helyszínre, akkor valamiféle garanciát akarok kapni arra, hogy az embereim biztonsága biztosítva lesz, és senki nem sérül meg.”

Jelenleg úgy áll a dolog, hogy a mezőny a jövő hét végén Bahreinbe utazik, ahol március 3-án megkezdődik az utolsó téli tesztprogram, majd egy hétre rá elrajtol az idei szezon. Bernie Ecclestone azonban jelezte, hogy jövő héten döntést hoz arról, hogy megrendezik-e a szezonnyitót, ami Boullier szerint kulcsfontosságú lesz a továbbiak szempontjából.

„Két dolog is van. Az egyik dolog, hogy a jövő hét második felében mindent elő kell készítenünk, hogy elszállítsuk az utolsó tesztre Bahreinbe. Azonban ez egyre inkább valószínűtlennek tűnik” – magyarázta a szakember.

„Maga a verseny, remélem megrendezésre kerül, hiszen az azt jelentené, hogy nem lesz több vérengzés, és minden lecsitul Bahreinben. Természetesen mindannyian el akarunk utazni a helyszínre, szeretünk versenyezni Bahreinben, azonban egyelőre még nem biztosítottak a körülmények ahhoz, hogy minden a tervek szerint alakuljon.”

„Ami a tesztet illeti, legkésőbb hétfőn döntést kell hoznunk, és azt hallottam, hogy Bernie kedden, legkésőbb szerdán el akarja dönteni, hogy zöld utat ad-e a versenynek.”

A Ferrari egykori bajnoka, Fernando Alonso elmondta, hogy a pilóták és a csapatok egyelőre várakozó állásponton vannak, hogy a FOM és az FIA miként dönt a szezonnyitóval kapcsolatban.

„Egyelőre várakozó állásponton vagyunk” – mondta a spanyol versenyző. „Most arra várunk, hogy a vezetőség mit dönt, és milyen híreket hallunk Bahreinből. Személy szerint én nagyon szeretem Bahreint, háromszor nyertem ott, és évek óta versenyzünk a helyszínen, szóval egyelőre várnunk kell.”

„Úgy gondolom, hogy a versenyzők, a szerelők és a csapattagok addig nem tudnak semmit mondani, amíg nincs döntés az ügyben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!