Friss hírek

Egyszerűen nem volt elég gyors a Red Bull

Sebastian Vettel elmondta, hogy csapata egyszerűen nem volt elég gyors ahhoz, hogy bejusson az első tízbe a mai időmérő edzésen, ahol csak a 11. pozíciót szerezte meg, így a középmezőnyből rajtolhat.


Sebastian Vettel elmondta, hogy csapata egyszerűen nem volt elég gyors ahhoz, hogy bejusson az első tízbe a mai időmérő edzésen, ahol csak a 11. pozíciót szerezte meg, így a középmezőnyből rajtolhat.

A világbajnoki címvédő mindössze 12 ezreddel csúszott le a harmadik etapról a kvalifikáción, azonban elmondta, hogy semmi komolyabb problémája nem volt, mindössze az volt a gond, hogy nem volt elég gyors a Red Bull.

„Elégedett voltam a körömmel, de sajnos nem volt elég gyors” – mondta a német pilóta. „Bosszantó, hogy ilyen kevéssel csúsztam le az időmérő utolsó részéről, de ilyen a versenyzés. Frusztráló, de másképpen is alakulhatott volna. Most nem jutottam be, máskor másnak vannak gondjai.”

„Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy ma nem osztottak pontokat, a verseny a legfontosabb, mert ott lehet pontokat szerezni, ami a lényeg.”

Vettel hozzátette, hogy csalódás volt számára a mai szereplés, hiszen az edzéseken kényelmesen érezte magát az autóban, és úgy gondolta, hogy nem lehet probléma.

„Meglepetésként ért a dolog, mert reggel minden jónak tűnt, délután viszont nem jöttek össze a dolgok” – magyarázta. „A köröm tiszta volt, nem vétettem hibákat, csak egyszerűen nem volt elég gyors.”

A Red Bull másik versenyzője, Mark Webber is hasonlóan vélekedett, miután a hetedik pozíciót szerezte meg, jóllehet váltócseréje miatti öthelyes rajtbüntetése miatt csak a középmezőnyből rajtolhat.

„Csalódott vagyok” – kezdte. „Semmi kétség afelől, hogy előrébb szerettünk volna végezni. Azonban nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy harcba szálljunk az első sorért, és a büntetés erre még egy lapáttal rátett. Jobban szerettem volna előrébb végezni, hogy a büntetés ne fájjon annyira.”

„Elégedett voltam a gyorskörömmel. Az ötödik hely lett volna a maximum, ha mindent kihozok az autóból. Voltak jó részek az adott körön, de voltak olyanok is, ahol kicsit gyorsabb is lehettem volna. Azonban úgy érzem, mindent kihoztam abból, amink volt, és ez nem volt elég most.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!