Friss hírek

Éjszakai versenyt rendezhet Malajzia

A Maláj Nagydíj szervezői készen állnak éjszakai versenyt rendezni a jövőben, pedig korábban hallani sem akartak az ötletről. Azonban az idei futam, melyet a nagy eső miatt félbe kellett szakítani, elgondolkodtatta őket.

A Maláj Nagydíj szervezői készen állnak éjszakai versenyt rendezni a jövőben, pedig korábban hallani sem akartak az ötletről. Azonban az idei futam, melyet a nagy eső miatt félbe kellett szakítani, elgondolkodtatta őket.

Az idei évben helyi idő szerint délután ötkor vette kezdetét az első két tengerentúli megmérettetés, hogy az európai nézőknek ne kelljen hajnalban kelniük, és nagyobb legyen a nézettség.

Igen ám, de a pilóták már a szezonnyitó után aggodalmukat fejezték ki, ugyanis elmondásuk szerint alig lehetett látni bizonyos kanyarokban a nap alacsony állása miatt.

A második versenyen azonban megtörtént az, amitől mindenki tartott, elkezdett szakadni az eső, ami miatt félbe kellett szakítani a Maláj Nagydíjat, ugyanis a szürkületben borzalmasak voltak a látási viszonyok.

Miközben Bernie Ecclestone – üzleti okok miatt – továbbra is ragaszkodik a későbbi kezdéshez, a résztvevők mindenképpen változtatni szeretnének.

Bár eddig csak az jöhetett számításba, hogy visszatérnek a korábbi időponthoz, a maláj pálya vezetése elhintette, készen áll éjszakai versenyt rendezni a jövőben, jóllehet eddig ellenezte az ötletet.

“Minden egyes verseny után összeülünk Bernie Ecclestone-nal, hogy átbeszéljük, miben tudnánk fejlődni. Az pedig, hogy egy korábbi időpontban, vagy esetleg éjszaka rendezünk-e futamot a jövőben, hamarosan véglegesítésre kerül” – mondta a sepangi pálya igazgatója, Datuk Mokhzani Mahathir a New Strait Times-nak.

Ám ahhoz, hogy alkalmassá tegyék a ringet egy éjszakai verseny lebonyolításához, nem kevés pénzt kellene előteremteni, hiszen a világítástechnika hozzávetőlegesen 5.6 millió fontba kerülne, ami csak idővel, és ügyes menedzseléssel térülne meg.

A szervezők azzal is tisztában vannak, hogy ez sem oldaná meg a problémákat, elég csak megnézni, mi történt a hétvégén a MotoGP első versenyén Katarban, ahol az eső miatt át kellett tenni a nyitófutamot hétfőre, mert rosszak voltak a látási viszonyok a kivilágított ringen.

“Mi van, ha délután háromkor esik? És mi van, ha éjszaka esik?” – tette fel a kérdést Mahathir. “Az esőcseppek megtörik a fényt, és a reflektorok fénye visszatükröződik a vizes burkolatról, ami komoly kihatással van a látási viszonyokra.”

“Azzal sem lenne mindenki elégedett, ha éjszaka rendeznénk meg a futamot, mert akarják látni az égboltot a verseny ideje alatt. Azonban ez éjszaka nem megoldható. Szóval biztosan van egy olyan megoldás, ami mindenki számára elfogadható.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!