Eladhatja F1-es csapatát a Williams!

George Russell (GBR) Williams Racing FW43. Formula One Testing, Day 3, Friday 28th February 2020. Barcelona, Spain.
Fotó: Williams
Komoly következményekkel járhat a koronavírus-járvány okozta krízis a Williams Forma-1-es csapatának: könnyen lehet, hogy részben, vagy teljes egészében túl kell adni az istállón a túlélés érdekében!

A grove-i csapat pénteken adott ki közleményt jelenlegi financiális helyzetével kapcsolatban. A kommünikében megemlíti, hogy megvizsgálják az istálló értékesítésének lehetőségét. Első körben érdeklődő befektetőket keresnek.

„Az igazgatóság megvizsgál minden stratégiai lehetőséget. Az opciók között szerepel egy új tőkefelvétel, a Williams Grand Prix Holding kisebb vagy nagyobb részének elidegenítése, beleértve a teljes vállalat eladását” – áll a Williams közleményében.

„Bár az optimális eredménnyel kapcsolatban még nem született döntés, az érdekelt felekkel folytatott egyeztetések megkönnyítése érdekében a társaság bejelenti ‘a formális értékesítési folyamat megkezdését’.”

A Williams pénzügyi tanácsadókat nevezett ki a felülvizsgálathoz, illetve olyan felek felkutatásához, akik érdeklődhetnek a beruházásban vagy az átvételben.

A Williams tájékoztatásából kiderül, a 2019-es évet a vállalat 13 millió fontos, azaz mintegy 5 milliárd forintos veszteséggel zárta, az F1-es csapat vesztesége 10,1 millió font, tehát körülbelül 3,9 milliárd forint a 2018-as, 6,2 milliárd forintos profithoz képest.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS