Eladhatja F1-es csapatát a Williams! - F1VILÁG.HU

Eladhatja F1-es csapatát a Williams!

HIRDETÉS
Komoly következményekkel járhat a koronavírus-járvány okozta krízis a Williams Forma-1-es csapatának: könnyen lehet, hogy részben, vagy teljes egészében túl kell adni az istállón a túlélés érdekében!
George Russell (GBR) Williams Racing FW43.
Formula One Testing, Day 3, Friday 28th February 2020. Barcelona, Spain.

A grove-i csapat pénteken adott ki közleményt jelenlegi financiális helyzetével kapcsolatban. A kommünikében megemlíti, hogy megvizsgálják az istálló értékesítésének lehetőségét. Első körben érdeklődő befektetőket keresnek.

„Az igazgatóság megvizsgál minden stratégiai lehetőséget. Az opciók között szerepel egy új tőkefelvétel, a Williams Grand Prix Holding kisebb vagy nagyobb részének elidegenítése, beleértve a teljes vállalat eladását” – áll a Williams közleményében.

„Bár az optimális eredménnyel kapcsolatban még nem született döntés, az érdekelt felekkel folytatott egyeztetések megkönnyítése érdekében a társaság bejelenti ‘a formális értékesítési folyamat megkezdését’.”

A Williams pénzügyi tanácsadókat nevezett ki a felülvizsgálathoz, illetve olyan felek felkutatásához, akik érdeklődhetnek a beruházásban vagy az átvételben.

A Williams tájékoztatásából kiderül, a 2019-es évet a vállalat 13 millió fontos, azaz mintegy 5 milliárd forintos veszteséggel zárta, az F1-es csapat vesztesége 10,1 millió font, tehát körülbelül 3,9 milliárd forint a 2018-as, 6,2 milliárd forintos profithoz képest.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!