Friss hírek

Eladó az első F1-es Ferrari, amit Schumacher vezetett!

Elárverezik azt a Ferrarit, amit a Forma-1 történetének legsikeresebb versenyzője, Michael Schumacher először vezethetett.

A német versenyző 1995-ben a Benetton színeiben második világbajnoki címét szerezte meg, a következő évre azonban átszerződött a Ferrarihoz, ahol egy felejthetetlen sikersorozat vette kezdetét a 2000-es évek elején.

A Ferrari az 1995-ös idényre építette meg a 412 T2 kódjelű versenyautót, melyet John Bernard és Gustav Brunner tervezett, és az utolsó olyan V12-es, mely futamgyőzelmet szerzett a száguldó cirkuszban, méghozzá a Kanadai Nagydíjon Jean Alesi révén.

Hirdetés
 

A Girardo & Co által most eladásra kínált autó igazi kuriózum! 1995-ben Alesi több futamon is versenyzett vele, ami pedig még különlegesebbé teszi, hogy pontosan ez az autó az, a 157-es jelzésű kasztni, amit Michael Schumacher először próbálhatott ki a maranellóiaknál.

Schumachert már novemberben elengedte volt csapata, a Benetton, így a németnek Fioranóban, egészen pontosan november 16-án lehetősége volt beülni a vörösök versenyautójába

A legendás versenyző 17 kört tett meg az autóval a nyirkos pályán, a privát tesztet pedig nagy érdeklődés övezte: több mint 2000-en gyűltek össze a fioranói aszfaltcsík kerítése mögött, hogy megnézzék, ahogy az akkor 26 éves Schumacher megteszi az első métereket Ferrari-pilótaként.

5 nappal később a Ferrari és Schumacher Estorilba utazott, ahol ismét teszteltek ezzel az autóval. November 21-én a hétszeres világbajnok 28 kört tett meg a portugál ringen, és 7 tizedmásodperccel gyorsabb tudott lenni, mint a Ferrari versenyzője, Gerhard Berger a szeptemberi Portugál Nagydíj időmérőjén! 

Az autó aztán egy német gyűjtőhöz, bizonyos Peter Fandelhez került, aki személyesen Jean Todttal állapodott meg az autó megvételéről. 2000-ben aztán a versenyautót tovább értékesítette egy bizonyos Klaas Zwartnak, az autó pedig számos eseményen feltűnt, sőt, versenyzett is, például Monacóban! Jelenlegi tulajdonosa 2013-ban vásárolta meg.

Az autót 2018-ban visszaszállították „szülővárosába”, Maranellóba, ahol aprólékosan újjáépítették, és jelenleg is körözésre alkalmas állapotban van.

Hogy pontosan mennyibe is kerül az autó, arról az aukciósház nem adott nyilvános tájékoztatást, a komoly érdeklődőkkel azonban természetesen felveszik a kapcsolatot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!