Friss hírek

Elállt versenyzési szándékától van der Garde

A bíróság ugyan igazat adott neki, ez alapján pedig rajthoz állhatott volna a hétvégi Ausztrál Nagydíjon, csapata, a Sauber érdekében azonban elállt ettől Giedo van der Garde.


A bíróság ugyan igazat adott neki, ez alapján pedig rajthoz állhatott volna a hétvégi Ausztrál Nagydíjon, csapata, a Sauber érdekében azonban elállt ettől Giedo van der Garde.

A holland versenyző jogi lépéseket kezdeményezett a hinwili istálló ellen, elmondása szerint ugyanis szerződése volt a csapattal az idei szezonra, a Sauber vezetősége azonban Marcus Ericssonnak, valamint Felipe Nasrnek szavazott bizalmat 2015-re.

Az ausztráliai Viktória állam bírósága igazat adott van der Gardének, a Saubert pedig arra kötelezte, versenyeztesse a pilótát az idei szezonban, kezdve a hétvégi Ausztrál Nagydíjjal, a felek azonban nemrég megállapodtak egymással.

Ennek értelmében Giedo van der Garde elállt azon szándékától, hogy rajthoz álljon Melbourne-ben, ám jó esély van arra, hogy a megállapodás értelmében az évad egy pontján mégis versenyzési lehetőséget kap a Saubertől.

Az egyeztetések a két hét múlva esedékes Maláj Nagydíj előtt tovább folytatódnak majd az érintettek között.

„A motorsport – különösen a Forma-1 – iránti tiszteletből úgy döntöttem, hogy elállok azon jogos szándékomtól, hogy versenyezzek ezen a hétvégén, a melbourne-i futamon” – mondta van der Garde.

„Mivel szenvedélyes versenyző vagyok, nehéz döntés volt. Mindazonáltal tiszteletben tartom az FIA, a Sauber Motorsport, valamint Nasr és Ericsson érdekeit.”

„A menedzsmentem tovább folytatja az egyeztetéseket a Sauberrel a jövő hét elején, hogy mindkét fél számára elfogadható megállapodás szülessen.”

„Meggyőződésem, hogy mindez sikerülni fog – és amint lehet, tájékoztatni fogom a médiát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!