Elárulta Verstappen gyengeségét a neves Red Bull-mérnök - F1VILÁG.HU

Elárulta Verstappen gyengeségét a neves Red Bull-mérnök

HIRDETÉS
Idén abszolút dominált a Forma-1-ben, és második világbajnoki címét is bezsebelte Max Verstappen, a Red Bull csapatának egyik kulcsembere, Guillauma Rocquelin mégis azt mondja, a holland pilótának van egy egyértelmű gyengesége, amin javítania kell még a jövőben.
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 29: Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands celebrates pole position during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 29, 2022 in Mexico City, Mexico. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Rocquelin sokáig a Red Bull főmérnökeként tevékenykedett: az energiaital-gyárosoknál David Coulthard versenymérnökeként dolgozott először, majd hasonló szerepkörben tevékenykedett Sebastian Vettel oldalán is akkor, amikor a német pilóta világbajnoki címeit szerezte a Forma-1-ben. A szakember jelenleg már nem utazik a csapattal a versenyekre, a Red Bull versenyzői akadémiáját vezeti, és miután Verstappennel is volt szerencséje együtt dolgozni, pontosan tudja, a fiatal pilóta miben különbözik a többiektől – például Vetteltől.

„Azt gondolom, Sebastian egy jóval komplettebb versenyző volt, mint Max, amikor megérkezett hozzánk” – mondta a szakember. „Professzionális szinten, technikában és meditációban a schumacheri iskolában nevelkedett, ő volt a hőse. Rengeteget kérdezett, rengeteget jegyzetelt, és amikor megérkezett hozzánk, már nagyon is készen volt. Nem véletlen, hogy megnyert néhány világbajnoki címet. Technikailag és mentálisan is felkészültebb volt.”

„Azt gondolom, Maxnak talán több a természetes tehetsége, erre támaszkodik a legjobban. De Sebastian volt a legkomplettebb. Max mindig főnök volt. Elképesztő önbizalma van, tudja, mit akar, és nagyon direkt. De őszinte leszek: technikailag Max gyenge azokhoz a versenyzőkhöz képest, akikkel együtt dolgoztunk. Azt gondolom, nagyon sokat kell még fejlődnie.”

„Az attitűdje és az eredményei miatt vezéregyéniség. De azt gondolom, technikai szempontból fejlődhet még, illetve abban is, ahogy fejleszti az autót.”

Rocquelin ugyanakkor beszélt arról is, lenyűgözte őt az, ahogy Verstappen érettebbé vált a 2021-es világbajnokság megnyerése után.

„Az döbbentett meg a legjobban idén, hogy valahogy elveszítette azt a „kétségbeesett éhségét”, amivel rendelkezett tavaly. Érettebb lett. Következetesebb. A bajnoki győzelem nagy önbizalmat adott neki, és másképp vezet. Nem feltétlenül egy dologról beszélhetünk. Ez egy progresszív dolog, több szakasza volt.”

„Nagyon fiatalon kezdte az F1-ben, óriási ambícióval, és talán nem az ehhez szükséges érettséggel. A Toro Rossónál kezdett, mely csapat kisebb és tapasztalatlanabb. És aztán elkezdődtek a szakaszok, amikor megérkezett a Red Bullhoz. A csapatban is több volt a magabiztosság, jobbak voltak az eredmények, és közelebb került a céljához. Rögtön versenyt nyert velünk, ami lehetővé tette számára, hogy előre lépjen. Folyamatosan több versenyt nyert, és fejlődött a kapcsolata a mérnökökkel is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!