Elbuktak a Williams legújabb fejlesztései - F1VILÁG.HU

Elbuktak a Williams legújabb fejlesztései

HIRDETÉS

Rubens Barrichello elárulta, hogy a hétvégi versenyen bemutatott újításaik egyszerűen nem működtek, amit az is hűen bizonyít, hogy a brazil pilóta már az időmérő első körében kiesett.


Rubens Barrichello elárulta, hogy a hétvégi versenyen bemutatott újításaik egyszerűen nem működtek, amit az is hűen bizonyít, hogy a brazil pilóta már az időmérő első körében kiesett.

A Williams az idő szűke miatt csak egy javított autót vitt magával Barcelonába, ám a brazil versenyző elmondta, hogy miután rájöttek, hogy az újításokkal rossz irányba mentek el, visszatértek a régi autóhoz, így ő is a korábbi modellel körözött az időmérőn.

„Nos, mivel az újítások nem működtek, autóink teljesen ugyanolyanok voltak, mindössze az volt a különbség, hogy én már az első etapban hatalmas forgalomba ütköztem” – mondta Barrichello, aki csak a 18. helyről vághat neki a délutáni versenynek.

„Az újítások nem működtek, ami miatt nagyon csalódott vagyok. Már a pénteki edzéseken láttuk, hogy valami nagyon nincs rendben, így azokat leszereltük az autóról. Azonban nem ezért estem már ki az első etapban, a nagy forgalom hátráltatott ebben.”

„Korábban bíztam abban, hogy talán sikerül bekerülnöm az utolsó körbe, de erre semmi esélyem sem volt az időmérőn. A forgalom keresztülhúzta a számításaimat.”

„A legnagyobb probléma az, hogy van a mezőnyben hat autó (Lotus, Virgin, HRT), amely nagyon lassú, és ha nem tudod őket elkerülni, akkor ez történik, és hamar kiesel.”

Barrichello csapattársa, Nico Hülkenberg számára jobban sikerült az időmérő, a fiatal német a 13. helyre kvalifikálta magát.

„Nagyon boldog vagyok, hisz jó köröket teljesítettem” – mondta Nico. „Természetesen többre vágyom, mint a 13. rajtpozíció, de most ehhez volt elég a teljesítményem.”

„A szerelőim nagyon jó és gyors munkát végeztek, hisz tegnap megsérült a kocsim. A gyárban dolgozóknak is köszönöm, hogy tudtak új alkatrészeket küldeni számomra, aminek köszönhetem ezt az időt.”

Hirdetés

„Nagyon várom már a vasárnapi rajtot, reménykedem a pontszerzésben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!