Friss hírek

Eldőlt: Alonso – Button páros a McLarennél 2015-ben!

2015-ben a Jenson Button – Fernando Alonso párossal vág neki a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeinek a McLaren Honda csapata – jelentette be a patinás angol istálló csütörtökön.


2015-ben a Jenson Button – Fernando Alonso párossal vág neki a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeinek a McLaren Honda csapata – jelentette be a patinás angol istálló csütörtökön.

Azt már jó ideje sejteni lehetett, hogy Alonso mindenben megállapodott korábbi csapatával, a hivatalos bejelentés azonban mindezidáig váratott magára, a McLaren vezérkara ugyanis nem tudott dönteni abban a kérdésben, hogy ki legyen a spanyol csapattársa jövőre.

Ron Dennis, a McLaren Csoport ügyvezetője a hírek szerint az idén debütált Kevin Magnussent preferálta volna, a wokingi gárda több résztulajdonosa azonban inkább a rutinos Jenson Button mellett tette le voksát.

Csütörtök délelőtt aztán több médium – köztük a BBC és a Sky Sports – is kész tényként közölte, végül Button az, akinek bizalmat szavazott a McLaren.

Mindezt a csapat magyar idő szerint 11 órakor hivatalosan is megerősítette egy wokingi sajtótájékoztatón. Kevin Magnussen a csapat tartalékversenyzőjeként folytatja.

Sajtóhírek szerint Alonso két plusz egy évre szóló szerződést írt alá a McLarennel – a La Gazzetta dello Sport úgy tudja, a spanyol kontraktusában van egy záradék is, mely lehetővé teszi, hogy 2016-ra csapatot váltson, amennyiben a McLaren nem a várt eredményeket produkálja jövőre.

„Óriási lelkesedéssel és eltökéltséggel csatlakozom ehhez a projekthez, tudván, hogy időbe telhet, mire elérjük a kívánt eredményeket – de ez egyáltalán nem jelent számomra problémát” – mondta Alonso.

„Az elmúlt 1 év során kaptam jó néhány ajánlatot, melyek közül egy pár igazán vonzó volt, figyelembe véve az érdeklődést mutató csapatok jelenlegi teljesítményét.”

„De több mint egy évvel ezelőtt a McLaren-Honda felvette velem a kapcsolatot és arra kért, csatlakozzam partnerségükhöz – ahhoz a partnerséghez, mely olyan sokáig dominált a Forma-1-ben.”

„Komoly tárgyalásokat folytattam a McLaren és a Honda kulcsembereivel, megnéztem lenyűgöző létesítményeiket Angliában és Japánban, és meggyőződésem, hogy minden adott egy hosszú és eredményes együttműködéshez. Én pedig megpróbálom 100 százalékosan segíteni őket.”

Jenson Button, a McLaren szintén világbajnok versenyzője hozzátette: „Izgatottan várom már 16. F1-es idényemet, a hatodikat a McLaren színeiben.”

„Ahogy Fernando, én is biztos vagyok abban, hogy a McLaren és a Honda nagyszerű dolgokat ér majd el közösen.”

„Nagyon örülök annak is, hogy Kevin továbbra is a csapat tagja marad. Ő egy nagyon gyors versenyző, és egy igazán remek srác.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!