Eifel Nagydíj
Fotó: Scuderia Toro Rosso
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 10: Pierre Gasly of Scuderia Toro Rosso and France during practice for the Formula One Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 10, 2017 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Eldőlt: Betiltják a cápauszonyt jövőre

A 2018-as szezontól betiltják a cápauszonyt, így azok többé nem kerülhetnek fel a Forma-1-es autókra – ez a végső döntés a már jó ideje húzódó kérdéssel kapcsolatban.

A Stratégiai Csoport e havi találkozóján arról volt szó, hogy jövőre nagyobb cápauszonyt engedélyeznének – a csapatok hiába támogatták ezt, ráadásul a jövő évi autókat is eszerint a terv szerint kezdték megalkotni, a McLaren ellenezte a javaslatot.

A wokingi gárda egy kisebb cápauszonyt támogatott volna, és a csapatok ezek után arra törekedtek, hogy egy kompromisszumos megoldásra jussanak.

A héten azonban döntés született arról, hogy teljesen megszüntetik a cápauszonyt, azok nem kerülhetnek fel a jövő évi autókra.

„Ez egy kicsit megbonyolítja a dolgokat” – nyilatkozta a Foce India technikai igazgatója, Andrew Green. „Ez azt jelenti, hogy az autó egy részét újra kell fejlesztenünk, amit egyébként nem fejlesztettünk, mert azt gondoltuk, hogy ugyanez marad a motorborítás.”

„Nem nagy dolog, de olyan munkát kell elvégeznünk, amivel nem terveztünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!