Eldőlt, hol lesz az F1-es Miami Nagydíj

Miami Grand Prix Hard Rock Stadium
Fotó: Miami Grand Prix
2021-ben megrendezik a Forma-1 történetének első Miami Nagydíját – a versenynek a Hard Rock stadion területe ad majd otthont.

Azt már korábban megerősítette a Forma-1 vezetősége, hogy tervei között szerepel a száguldó cirkusz miami szerepeltetése, kezdetben azonban a kikötő környékén szerették volna lebonyolítani a versenyt. Mivel a szervezők komoly ellenállásba ütköztek helyi szinten, végül új helyszín után néztek, így esett a választás a Miami Dolphins amerikaifutball-csapat otthonára, a Hard Rock Stadiumra.

A stadion és a csapat alelnöke és ügyvezetője, Tom Garfinkel, illetve a Forma-1 kereskedelmi vezetője, Sean Bratches nemrég sajtóközleményben jelentették be, sikerült megállapodniuk.

„Nagy izgatottsággal jelentjük be, hogy a Forma-1 és a Hard Rock stadion megállapodott az első Forma-1-es Miami Nagydíj megrendezéséről a Hard Rock Stadiumban” – áll a kommünikében.

„Becsléseink szerint az éves bevételhez több mint 400 millió dollárral, és 35 ezer vendégéjszakával hozzájáruló Forma-1-es Miami Nagydíj jelentős hatással lesz majd Dél-Florida gazdaságára minden évben. Rendkívül hálásak vagyunk a rajongóinknak, a megválasztott hivatalnokoknak és a helyi turisztikai iparnak a türelmükért és támogatásukért.”

Egy Twitter-bejegyzésben Garfinkel azt is jelezte, a versenyt májusban rendezik majd – egy olyan hónapban, ahol jobbára Európában, többek között Monacóban – szerepel az F1-es mezőny.

„A Forma-1, a világ legnagyobb autóversenye soha nem volt még Dél-Floridában. Képzeljék el, hogy májusban a világ minden tájáról érkeznek majd ebbe a régióba” – fogalmazott.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!