Eldőlt: Idén nem rendeznek Monacói Nagydíjat! - F1VILÁG.HU

Eldőlt: Idén nem rendeznek Monacói Nagydíjat!

HIRDETÉS
Azt követően, hogy a Forma-1 vezetősége csütörtökön bejelentette, elhalasztják a májusra tervezett holland, spanyol és a monacói versenyeket is, a Monacói Nagydíj szervezői hivatalos közleményben jelentették be, későbbi időpontban nem lesz lehetőségük pótolni a futamot.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 26: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 in the Pitlane before the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 26, 2019 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZF2MKFED1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A Forma-1-es világbajnokság múlt hétvégén, Ausztráliában kezdődött volna, ám miután a koronavírus felütötte a fejét az F1-es paddockban is, törölni kellett az idénynyitót.

A Kínai Nagydíj halasztásáról már februárban döntöttek, múlt pénteken pedig a Bahreini Nagydíj és a Vietnámi Nagydíj halasztását is bejelentették.

Csütörtökön aztán újabb közlemény érkezett a Forma-1 részéről: ebben megerősítették, a májusra tervezett Holland Nagydíjat, Spanyol Nagydíjat és Monacói Nagydíjat is halasztani kell a járvány miatt.

Bár a kiadott kommünikében az F1 vezetői úgy fogalmaztak, reményeik szerint pótolni tudják majd ezeket a versenyeket, a Monacói Nagydíj szervezői megerősítették, az ő esetükben erre nem lesz mód.

„Sajnálattal kell bejelentenünk, hogy az Automobile Club de Monaco igazgatósága azt a döntést hozta, hogy a 78. Forma-1-es Monacói Nagydíjat törli. Az igazgatóság szeretné őszinte sajnálatát kifejezni a rajongók, nézők, partnerek és klubtagok felé, amiért az eseményt nem lehet elhalasztani, és nincs lehetőség megszervezni az év későbbi szakaszában” – áll a közleményben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!