Eldőlt: Leclerc rajtbüntetést kap Brazíliában! - F1VILÁG.HU

Eldőlt: Leclerc rajtbüntetést kap Brazíliában!

HIRDETÉS
Rajtbüntetést kap a hétvégi Brazil Nagydíjon a Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Charles Leclerc.
GP RUSSIA F1/2019 -  SABATO  28/09/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A monacói versenyző számára nehezen alakult a másfél héttel ezelőtti Amerikai Nagydíj, az utolsó szabadedzésen ugyanis nem tudott körözni motorgondok miatt.

A Ferrari akkor úgy döntött, egy korábbi specifikációt épít be Leclerc autójába, ezzel vett részt a monacói az időmérőn, illetve a másnapi futamon. Mivel az Austinban meghibásodott egységet nem tudják újra használni, a cseremotor pedig már a végét járja a futásteljesítményt tekintve, Leclerc egy vadonatúj motort kap hétvégén.

A hírt Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke erősítette meg.

„Charles új erőforrást kap majd, mivel a motorja megsérült szombaton, Austinban, ami miatt egy korábban használt, kevésbé erős egységet kellett beépítenünk autójába” – mondta a szakember.

„Azzal, hogy egy új erőforrást kap, rajtbüntetést kap Sao Paulóban, de legalább visszakerülünk a normál teljesítményszintre, és mutathatunk némi küzdőszellemet, hogy erős formában zárjuk az idényt.”

„Ez mindenképpen fontos lesz annak érdekében, hogy megerősítsük, előrelépéseket teszünk az autónkkal, és jó lesz lendülettel nekivágni a téli munkának. Tudom, hogy a versenyzők és a teljes csapat erre fókuszál.”

Úgy tudni, a Ferrari egy új fejlesztésű, negyedik specifikációjú motort épít majd be a monacói autójába. Azt nem tudni pontosan, a Ferrari mely erőforrás-egységeket cseréli ki, de Leclerc legalább 10 rajthelyes büntetéssel számolhat Interlagosban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!