Friss hírek

Eldőlt: Stroll ott lehet az F1-es szezonnyitón!

Rajthoz áll a hétvégi Bahreini Nagydíjon a nemrégiben kerékpárbalesetet szenvedett Lance Stroll – erősítette meg az Aston Martin Forma-1-es csapata csütörtökön.

A kanadai pilóta még hetekkel ezelőtt tréningezés közben esett el biciklijével, az incidens miatt pedig teljes egészében ki kellett hagynia az előszezoni tesztelést. Mostanáig az is kérdéses volt, hogy Stroll ott lehet-e az idei F1-es szezon nyitófutamán, Bahreinben. Az Aston Martin napokkal ezelőtt bejelentette, ha a rutinos versenyző nem tud versenyezni, helyére a csapat tartalékoság, Felipe Drugovichot ültetik majd.

A silverstone-i istálló viszont csütörtök délelőtt közleményt adott ki, ebben megerősítette, Stroll ott lesz az idénynyitón.

Hirdetés
 

„Frusztráló volt, hogy nem lehettem ott a bahreini előszezoni teszten, és csalódott voltam, hogy ki kellett hagynom a körözést. Viszont a csuklóm sérülése miatt a csapat és én is úgy éreztük, az a legjobb, ha a felépülésre fókuszálok, hogy készen álljak erre a hétvégére, valamint a hosszú idényre” – mondta a kanadai.

„Egy sajnálatos baleset volt. Elestem biciklivel, amikor a kerekem megakadt egy gödörben. De szerencsére nem volt olyan súlyos a sérülésem, és egy sikeres kisebb műtét a jobb csuklómon hamar megoldotta a problémát. Azóta keményen dolgoztam a csapatommal azon, hogy teljesen fitten versenyezni tudjak ezen a hétvégén.”

A 2023-as Forma-1-es idény első versenyét vasárnap, magyar idő szerint 16 órától tartják. A részletes programot ide kattintva nézheted meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!