Elégedett a 2017-es motorfejlesztésekkel a Renault

Nagyon elégedett 2017-es motorjának első próbapados tesztjeivel a Renault – a francia gyártó azt reméli, a következő szezonban sikerült még közelebb kerülni a riválisokhoz.


Nagyon elégedett 2017-es motorjának első próbapados tesztjeivel a Renault – a francia gyártó azt reméli, a következő szezonban sikerült még közelebb kerülni a riválisokhoz.

A Renault már idén is nagyot lépett előre az elmúlt években még igencsak problémás V6-os erőforrásával, 2017-re pedig tovább, még nagyobb fejlődést tűz ki célul.

A Renault Forma-1-es csapatát irányító Fred Vasseur azt mondja, nem kergetnek illúziókat, pontosan tudják, hogy még hátrányban vannak a Mercedesszel szemben, ám sikerült közelebb kerülniük a németekhez.

„Két nagy lépésünk volt, az egyik még a melbourne-i verseny előtt, a másik pedig a monacói/kanadai hétvégére” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes lapnak nyilatkozva.

„Azt hiszem, nem vagyunk már olyan messze a Mercedestől. Még le vagyunk maradva, de ha megnézzük a GPS-adatokat, látszik, hogy bár kicsit hátrányban vagyunk, de fejlődünk.”

„És már pontosan tudjuk, mivel dolgozhatunk a próbapadon – az új V6-os ugyanis már a tesztpadon van, és ígéretesnek tűnik.”

Habár a Renault partnere, a Red Bull jövőre már a bajnoki címért szeretne harcolni, a franciák gyári csapatánál egyelőre még arra hajtanak, hogy a legjobb 5 között végezzenek.

„Ghosn-tól [a Renault elnöke] van egy egyértelmű itinerünk, miszerint a 3. évben a dobogóért, az 5. évben pedig néhány győzelemért szeretnénk harcolni. Azt gondolom, ha a legjobb 5 között végezhetünk jövőre, az már egy jó eredmény lesz.”

Habár a Renault-nál természetesen csalódottan az idei eredmények miatt, pontosan tudják, hogy nem is nagyon számíthattak jobb szereplésre.

„Ismerjük a számokat, és tudjuk, hogy a Lotus még 2015 elején tervezte meg az autót, és egyáltalán nem is fejlesztette azt az évad során. Ráadásul a Mercedes erőforrásához tervezték, mi pedig megtartottuk a teljes kasztnit úgy, hogy beépítettük a Renault-motort.”

„Szóval kihívást jelentett a pályára gurulás. Két hónappal a barcelonai teszt előtt vettük át az irányítást, márpedig így nem lehet arra számítani, hogy jó formában leszünk.”

„Persze mondhatjuk, hogy tavaly jó eredményt tudtak elérni, de azt az autót 2015-ben tervezték a 2015-ös szezonra, és a Mercedes motorjához.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS