Elégedett a 2017-es motorfejlesztésekkel a Renault - F1VILÁG.HU

Elégedett a 2017-es motorfejlesztésekkel a Renault

HIRDETÉS

Nagyon elégedett 2017-es motorjának első próbapados tesztjeivel a Renault – a francia gyártó azt reméli, a következő szezonban sikerült még közelebb kerülni a riválisokhoz.


Nagyon elégedett 2017-es motorjának első próbapados tesztjeivel a Renault – a francia gyártó azt reméli, a következő szezonban sikerült még közelebb kerülni a riválisokhoz.

A Renault már idén is nagyot lépett előre az elmúlt években még igencsak problémás V6-os erőforrásával, 2017-re pedig tovább, még nagyobb fejlődést tűz ki célul.

A Renault Forma-1-es csapatát irányító Fred Vasseur azt mondja, nem kergetnek illúziókat, pontosan tudják, hogy még hátrányban vannak a Mercedesszel szemben, ám sikerült közelebb kerülniük a németekhez.

„Két nagy lépésünk volt, az egyik még a melbourne-i verseny előtt, a másik pedig a monacói/kanadai hétvégére” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes lapnak nyilatkozva.

„Azt hiszem, nem vagyunk már olyan messze a Mercedestől. Még le vagyunk maradva, de ha megnézzük a GPS-adatokat, látszik, hogy bár kicsit hátrányban vagyunk, de fejlődünk.”

„És már pontosan tudjuk, mivel dolgozhatunk a próbapadon – az új V6-os ugyanis már a tesztpadon van, és ígéretesnek tűnik.”

Habár a Renault partnere, a Red Bull jövőre már a bajnoki címért szeretne harcolni, a franciák gyári csapatánál egyelőre még arra hajtanak, hogy a legjobb 5 között végezzenek.

„Ghosn-tól [a Renault elnöke] van egy egyértelmű itinerünk, miszerint a 3. évben a dobogóért, az 5. évben pedig néhány győzelemért szeretnénk harcolni. Azt gondolom, ha a legjobb 5 között végezhetünk jövőre, az már egy jó eredmény lesz.”

Habár a Renault-nál természetesen csalódottan az idei eredmények miatt, pontosan tudják, hogy nem is nagyon számíthattak jobb szereplésre.

Hirdetés

„Ismerjük a számokat, és tudjuk, hogy a Lotus még 2015 elején tervezte meg az autót, és egyáltalán nem is fejlesztette azt az évad során. Ráadásul a Mercedes erőforrásához tervezték, mi pedig megtartottuk a teljes kasztnit úgy, hogy beépítettük a Renault-motort.”

„Szóval kihívást jelentett a pályára gurulás. Két hónappal a barcelonai teszt előtt vettük át az irányítást, márpedig így nem lehet arra számítani, hogy jó formában leszünk.”

„Persze mondhatjuk, hogy tavaly jó eredményt tudtak elérni, de azt az autót 2015-ben tervezték a 2015-ös szezonra, és a Mercedes motorjához.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!