Elégedett a 2022-es fejlesztésekkel a McLaren csapatfőnöke - F1VILÁG.HU

Elégedett a 2022-es fejlesztésekkel a McLaren csapatfőnöke

HIRDETÉS
Elégedett a 2022-es versenyautó fejlesztésével a McLaren csapatfőnöke, habár azt természetesen Andreas Seidl sem tudja megmondani, hogy az előttünk álló idényben mire lesznek képesek.
Daniel Ricciardo, McLaren MCL35M from rear

A wokingi istálló tavaly a 4. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, a 2022-es szabályváltozások azonban nagy lehetőséget kínálnak a csapatnak.

A McLaren idén is változatlan felállással, a Lando Norris – Daniel Ricciardo kettőssel áll rajthoz a Forma-1-ben, Andreas Seidl csapatfőnök pedig pedig elégedett azzal a munkával, amit az elmúlt időszakban végzett a csapat.

„Nehéz konkrét célokat meghatározni, mivel abszolút nincs semmiféle referenciapontunk. Ezzel együtt természetesen próbálunk ambiciózus, ugyanakkor viszont reális célokat megfogalmazni csapatként” – mondta a szakember a Formel1.de című internetes portálnak.

„Ami engem illet, nagyon elégedett vagyok azokkal a fejlesztésekkel, amiket látok. Az autó jól reagál a fejlesztésekre. Hétről hétre sikerül fejlődést elérni a szélcsatornában. De hogy ez számokban mit jelent, azt csak az első időmérőn, Bahreinben fogjuk látni.”

„Számomra a legfontosabb dolog egész egyszerűen az, hogy az idei autó fejlesztése egy előrelépés a korábbi évek fejlesztéseihez képest.”

Bár a McLaren 2020-ban a 3. helyen zárt, tavaly pedig visszaesett egy pozíciót a csapatok versenyében, Seidl azt mondja, ettől függetlenül sikerült előrelépniük az autóval, és bízik abban, hogy idén még versenyképesebbek lesznek.

„Több mint két éve elölről kezdtünk mindent a szervezetünket és a struktúránkat tekintve. Teljes mértékben meg vagyok győződve arról, hogy minden tehetség megvan a csapaton belül ahhoz, hogy megtegyük a következő lépéseket.”

„Most egész egyszerűen időre van szükségünk. Össze kell dolgoznunk minden nap, tanulnunk kell azokból a dolgokból, amik talán nem voltak ideálisak, és fejlődnünk kell.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!