Friss hírek

Elégedett a franciaországi teszttel a Mercedes

Összesen 1354 kilométert tett meg a fiatal versenyzők magny-cours-i tesztsorozatán a Mercedes Forma-1-es csapata, így a brackley-i gárda rendkívül elégedett lehet az elmúlt három napban elvégzett munkával.


Összesen 1354 kilométert tett meg a fiatal versenyzők magny-cours-i tesztsorozatán a Mercedes Forma-1-es csapata, így a brackley-i gárda rendkívül elégedett lehet az elmúlt három napban elvégzett munkával.

A csapatot Sam Bird, valamint a zárónapon Brendon Hartley képviselte Franciaországban: a teszt során számos újítás, köztük a Mercedes új, Coanda-hatású kipufogórendszere, valamint dupla DRS-e is felkerült a W03-as versenyautóra.

A csütörtöki tesztnapon Brendon Hartley ülhetett autóba, és összesen 87 kört tett meg.

„Fantasztikus volt újra Forma-1-es autóba ülni” – mondta boldogan a fiatal pilóta.

„Nagyon hálás vagyok, szeretnék köszönetet mondani ezért a lehetőségért a Mercedesnek. Délelőtt eléggé vizes volt a pálya, úgyhogy veszítettünk némi időt, de ahogy felszáradt, teljesíteni tudtuk a programot – jobbára a kemény keverékű abroncsokkal.”

„Nekem és a csapatnak is eredményes volt ez a nap. Elégedett vagyok a saját teljesítményemmel, és nagyon örülök annak, hogy csak néhány körbe telt, mire felvettem a ritmust. Három éve volt ugyanis, hogy utoljára Forma-1-es autót vezettem.”

A csapatot irányító Ross Brawn elmondta, a fejlesztések szempontjából nagyon fontos volt a teszt – a gyűjtött adatokat pedig még a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíj előtt kiértékelik. A hírek szerint az új kipufogórendszer már a következő versenyen felkerülhet az autókra.

„Fontos volt ez a teszt, hiszen amellett, hogy lehetőséget adtunk mindkét versenyzőnek arra, hogy sok időt töltsenek el a pályán, folytatni tudtuk fejlesztési programunkat is az új elemek kiértékelésével” – mondta Brawn.

„Sam és Brendon is jól vezetett, következetes visszajelzéseket adtak, és meg szeretném köszönni nekik az elmúlt három napban elvégzett munkát.”

„Most rengeteg adat áll rendelkezésünkre, ezeket ki fogjuk elemezni a gyárban a következő néhány napban, még a szingapúri versenyhétvége előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!