Elégedett ausztriai fejlesztéseivel a McLaren csapata

Elégedett Ausztriában kipróbált fejlesztéseivel a McLaren Forma-1-es csapata, noha Wokingban is pontosan tudják, több időre lesz szükségük ahhoz, hogy ismét versenyeket nyerjenek.


Elégedett Ausztriában kipróbált fejlesztéseivel a McLaren Forma-1-es csapata, noha Wokingban is pontosan tudják, több időre lesz szükségük ahhoz, hogy ismét versenyeket nyerjenek.

A patinás angol istálló számára nehezen indult az idei év, autója ugyanis nem elég versenyképes ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki a Mercedes-motoroknak köszönhető helyzeti előnyből.

A múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon a McLaren jelentős fejlesztéseket vonultatott fel, a csapat pedig úgy érzi, jó irányba indultak el.

Kevin Magnussen, az istálló újonc versenyzője hetedik lett a Red Bull Ringen, Eric Boullier szerint azonban – még ha az eredmény nem is mutatja – javult a teljesítményük.

„Nyilván frusztráló ez, hiszen nem ilyen pozíciókban akarunk versenyezni, de látnunk kell a pozitívumokat” – mondta a McLaren versenyigazgatója.

„A pozitívum pedig az, hogy jó látni, hogy a kemény munka kezd kifizetődni. Javult az egykörös teljesítményünk, mint ahogy a versenytempónk is a mezőny többi tagjához képest. Szóval egyre jobb, de még messze vagyunk attól, ahol lenni szeretnénk.”

Boullier kifejtette, annak is nagyon örülnek, hogy a szélcsatornában kapott értékek megerősítést nyertek a versenypályán is.

„Egy komplett légáramlási koncepcióról beszélünk, amit fejlesztenünk kell – és most még csak a munka elején járunk. De jól indult a dolog. A legfontosabb dolog pedig a megfelelő korreláció. Minden, amit pályára vittünk, úgy működött, ahogy számítottunk rá.”

„Szerintem ez a kulcs, most pedig jobban bízhatunk bennük, és keményebben dolgozhatunk rajtuk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!