Elégedett idei eredményeivel a Williams - F1VILÁG.HU

Elégedett idei eredményeivel a Williams

HIRDETÉS

Elégedett a Williams Forma-1-es csapatának idei szereplésével a gárda főmérnöke, Mark Gillan.


Elégedett a Williams Forma-1-es csapatának idei szereplésével a gárda főmérnöke, Mark Gillan.

A szakember elárulta, bár valóban hullámvasútszerűen alakul a szezon, nem lehetnek csalódottak, hiszen a tavalyi, kiábrándító évet követően idén kiváló eredményeket értek már el.

„Meglehetősen hullámvasútszerűen alakul ez a szezon, ugye? Ugyanakkor muszáj felidéznem a tavalyi évet, hiszen egyikünknek sem kellene elfelejtenie, hogy álltunk akkor, és nem is tesszük” – mondta a szakember az Autosport című szaklapnak, utalva arra, hogy a grove-i istálló 2011-ben legrosszabb F1-es szezonját produkálta.

A Williams Pastor Maldonado révén győzelemnek örülhetett a Spanyol Nagydíjon, az azóta eltelt hat futamon azonban csupán 10 pontot gyűjtött. A Magyar Nagydíjon Bruno Senna hetedikként ért célba, Pastor Maldonado azonban kiábrándítóan szerepelt: a rajtnál többen megelőzték, majd összeütközött Paul di Restával, ami miatt meg is büntették a versenybírók.

„Tízszer annyi pontunk van most, mint tavaly, a szezon végén, és csapatként mindig a pontszerzést kell kitűznünk célként. Ez pedig azt jelenti, hogy a legjobb tíz közé is kell kvalifikálnunk magunkat. Nem látok okot arra, miért ne sikerülhetne.”

„Ha nem jön össze, az persze kiábrándító. Magyarországon először tudtunk mindkét autóval a Q3-ba kerülni, bár ezzel együtt kis csalódottság volt bennünk, mert úgy éreztük, jobban is szerepelhettünk volna. Bruno egész hétvégén kiválóan teljesített, Pastor pedig hozzánk hasonlóan csalódott. Ugyanakkor idei eredményeinkkel még mindig meg vagyunk elégedve, mint ahogy azzal is, ahogy a csapat dolgozik.”

„Magyarországon eddigi leggyorsabb kerékcserénket is teljesítettük, három másodperc alatt végeztünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!