Friss hírek

Elégedettek a pénteki nappal a Ferrari világbajnokai

Összességében elégedettek a pénteken elvégzett munkával a Ferrari Forma-1-es csapatának versenyzői.


Összességében elégedettek a pénteken elvégzett munkával a Ferrari Forma-1-es csapatának versenyzői.

Kimi Räikkönen a délutáni szabadedzést a negyedik helyen zárta, míg csapattársa, Fernando Alonso végül kilencedik lett – ő a délelőtt tréningen tudott a két Mercedes közelébe kerülni, amikor is harmadik lett.

Alonso elmondta, nagyon örül annak, hogy két év után ismét Hockenheimben versenyezhetnek.

„Jó újra Hockenheimben versenyezni. Fantasztikus emlékeket őrzök az utolsó itteni versenyről, nagyon szeretem ezt a pályát” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Ma a beállításokra koncentráltunk, próbáltunk alkalmazkodni a hőmérséklethez, ami egész hétvégén rendkívül magas lesz. Sem a lágy, sem a szuperlágy gumikkal nem volt problémám, egyszerűen csak ki kell derítenünk, hogy viselkednek majd a versenyen, és milyen idő lesz vasárnap.”

A Forma-1 csapatai ezen a hétvégén már nem használják az összekapcsolt első-hátsó felfüggesztésrendszert, Alonso szerint azonban ez nem lesz komoly hatással a hétvégére.

„Nem hiszem, hogy a FRIC-rendszer hiánya olyan jelentősen változtatna a vezetési stíluson. Ahhoz, hogy tiszta képet kapjunk ezzel kapcsolatban, körözni kellene vele és anélkül is. Így viszont csak alkalmazkodnunk kell, és a lehető legjobban fel kell készülnünk a folytatásra.”

A Ferrari másik versenyzője, Kimi Räikkönent pénteken kisebb technikai probléma hátráltatta, de elmondása szerint ez nem befolyásolta túlságosan a mai programot.

„Mint minden pénteken, az első edzésen ezúttal is a beállításokon dolgoztunk, aztán kiértékeltük a gumikat és teljesítettünk egy versenyszimulációt délután” – nyilatkozta a 2007-es év világbajnoka.

„Délelőtt sajnos egy technikai probléma miatt vissza kellett térnem a garázsba, ezért a lágy gumikkal nem tudtam tovább körözni, de a csapat munkájának köszönhetően gyorsan vissza tudtam térni a pályára.”

„Délután aztán visszanyertük az elveszített időt, és minden téren sikerült javulnunk. Összességében tehát pozitív napot zártunk, de még túl korai jóslatokba bocsátkozni. Holnapig várnunk kell, hogy többet tudjunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!