Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Elenyésző különbség: Óriási lesz a csata a Red Bull és a Mercedes között a folytatásban!

Elenyésző a különbség a Red Bull és a Mercedes teljesítménye között, a bajnokság második fele tehát egy rendkívül kiélezett csatát ígér a világbajnoki címért folyó küzdelemben – erre számít Christian Horner és Toto Wolff.

A múlt hétvégi Holland Nagydíjon Max Verstappen magabiztos győzelmet szerzett, ennek köszönhetően pedig átvette a vezetést Lewis Hamiltontól az összetett pontversenyben. Mivel azonban a Mercedes mindkét pilótája dobogóra állt Zandvoortban, a német istálló őrzi a vezetést a konstruktőri tabellán.

Hamilton a hollandiai hétvégét követően úgy fogalmazott, a Red Bull „egy lépéssel előrébb jár”, Christian Horner, az osztrák istálló csapatfőnöke szerint viszont elenyésző a különbség a két istálló között.

„Az időmérőkön 1 tizeden belül vagyunk. Úgy tűnt, ezen a pályán 1, de talán 2 tizedes előnyben voltunk a versenyen. Lesznek pályák a bajnokság következő szakaszában, melyek a Mercedesnek fekszenek majd, és lesznek olyanok, melyek nekünk” – mondta Horner.

„Úgyhogy meg kell bizonyosodnunk arról, hogy minden lehetőséget megragadunk. Vasárnap sikerült ezt megtenni komoly nyomás alatt, nagyszerű volt megszereznünk idei 8. győzelmünket.”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff egyetért Hornerrel abban, hogy nagyon kicsi a különbség a két csapat között – és rámutatott arra is, hogy a Holland Nagydíjon csak Max Verstappen, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas értek célba egyazon körön belül.

„Látható, hogy a két csapat között semmilyen különbség nincs” – fogalmazott Wolff. „Az első három autó mindenki mást lekörözött, ez pedig mutatja, milyen szinten kell teljesíteni ahhoz, hogy megnyerjük ezeket a bajnoki címeket.”

A szakember szerint „pályáról pályára” változik majd a helyzet a Red Bull és a Mercedes esetében.

„Folyamatosan a legjobb formánkat kell hoznunk” – magyarázta Wolff. „És ilyen apró különbségek mellett úgy, hogy a második edzést nem tudtuk megfelelően teljesíteni, de mégis hozni tudtuk a versenyt… Csúcsformában kell teljesítenünk, hogy megnyerjük a bajnokságot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!