Élesben is beveti új orrkúpját a McLaren - F1VILÁG.HU

Élesben is beveti új orrkúpját a McLaren

HIRDETÉS

Barcelonában újra pályára viszi új fejlesztésű orrkúpját a McLaren Mercedes csapata, sőt, Martin Whitmarsh csapatfőnök elmondása szerint az is valószínű, hogy már éles körülmények között, a versenyen is bevetik azt.


Barcelonában újra pályára viszi új fejlesztésű orrkúpját a McLaren Mercedes csapata, sőt, Martin Whitmarsh csapatfőnök elmondása szerint az is valószínű, hogy már éles körülmények között, a versenyen is bevetik azt.

A wokingi alakulat Oliver Turvey tesztpilóta irányítása mellett a múlt heti, mugellói tesztsorozat zárónapján próbálta ki az új alkatrészt, mely a helyszínen készült fotók tanúsága szerint valamivel magasabbra ível, mint elődje, valamint egy rendkívül finomra szabott, kisebb lépcső is észrevehető rajta.

A McLaren Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh egy telefonos sajtókonferencián szerdán elárulta, a hétvégi Spanyol Nagydíjon tovább folytatják a munkát az új elemmel, hiszen úgy érzik, hasznukra válhat majd.

„Elég jó esélye van annak, hogy vasárnap látni fogjuk az autókon. Versenyzőink először próbálhatják majd ki ezt a fejlesztést” – mondta a csapatfőnök.

„Sok visszajelzést kaptunk Mugellóban, rendelkezésünkre állnak a kellő adatok, így most azon dolgozhatunk, hogy előnyt kovácsoljunk belőle a versenypályán is. Egy versenyautó esetében általában kis légellenállásra, ugyanakkor megfelelő leszorítóerőre törekszünk, ám elég csekély mértékben fordulnak elő valóban járulékos fejlesztések. Az új elem esetében a tartópilonok nagymértékben különböznek, de vannak más, finomabb eltérések is.”

A McLaren egyébként meglehetősen gyengén szerepelt a 2012. évi világbajnoki sorozat negyedik versenyén, a Bahreini Nagydíjon, ám Whitmarsh abban bízik, Spanyolországban újra a legjobb helyekért harcolhatnak. A szakember persze óvatosan fogalmazott, hiszen tudja, riválisaik sem ültek a babérjaikon a háromhetes szünetben.

„Úgy gondolom, versenyképesek lehetünk, de nem tudhatjuk, a többiek mit csinálnak éppen. Olyan autó áll rendelkezésünkre, mellyel az első négy versenyhétvégén az első rajtsorért harcolhattunk, a tempó tehát adott. A folyamatos fejlesztésen dolgozunk, de soha nem lehetünk biztosak abban, hogy a rivális csapatok nem húznak elő valamit a kalapból, és nem nehezítik meg még jobban a dolgunkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!