Életmű-díjat kapott Rubens Barrichello - F1VILÁG.HU

Életmű-díjat kapott Rubens Barrichello

HIRDETÉS

Fantasztikus elismerésben volt része Rubens Barrichellónak Londonban, ahol a brit Autosport Magazin szokásos év végi díjkiosztóján Életmű-díjjal ismerték el eddigi teljesítményét.


Fantasztikus elismerésben volt része Rubens Barrichellónak Londonban, ahol a brit Autosport Magazin szokásos év végi díjkiosztóján Életmű-díjjal ismerték el eddigi teljesítményét.

A Williams pilótája jövőre már a 19. szezonjára készül a grove-i alakulat színeiben, és a Gregor Grant-díj átvételét követően elmondta, élete tán legfontosabb elismerését vehette át.

Érdekesség, hogy az ünnepségen a HELL Racing Team ifjú tehetsége, Kiss Pál Tamás idei két legnagyobb ellenfelét is díjazták: a bajnok Tom Blomqvist a legjobb klubversenyző, míg a második helyezett Lewis Williamson a legjobb fiatal brit pilóta lett.

Mint minden évben, ezúttal is Londonban került sor a brit Autosport Magazin szokásos díjkiosztójára, ahol 2010 legjobb versenyzőit, legszebb pillanatait díjazták.

13 kategóriában 15 díjat osztottak ki, és a Forma-1-es mezőnyből minden idők legfiatalabb világbajnoka, Sebastian Vettel lett az Év versenyzője, míg Kobajasi Kamui kapta az Év újonca címet. A tűzoltó szerepre is vállalkozó Heikki Kovalainené lett az Év pillanata, míg a Williams veterán pilótája, Rubens Barrichello – Sir Jackie Stewarttal együtt – életműdíjat vehetett át.

A brazil pilóta több mint 300 versenyhétvégén vett már részt Forma-1-es pályafutása során, és jövőre a legendás brit istálló színeiben a 19. szezonját kezdheti meg.

Ebben az évben is pontosan lehetett látni, tudása semmit sem kopott az elmúlt évek alatt, és az ő versenyképességének, műszaki tudásának és harci szellemének volt köszönhető, hogy a grove-i alakulat végül megszerzte a konstruktőrök versenyében a hatodik helyet.

Rubens – aki 1991-es, Brit Forma 3-as bajnoki címe óta nagyon sokat tett Angliában is a motorsport népszerűsítéséért – az elismerést az F1 1996-os világbajnokától, Damon Hilltől vette át.

„Anglia olyan, mintha a második otthonom volna, hisz nagyon régóta élek és versenyzek itt. Pályafutásom talán legfontosabb elismerése ez a Gregor Grant-díj, amit a sportágban eltöltött éveimmel és talán az eredményeimmel érdemeltem ki. Nagyon sok szeretetben, kalandban volt eddig részem az elmúlt hosszú időszak alatt, és remélem, a sebességemből éppenúgy nem vesztettem semmit, mint a győzni- és küzdeniakarásomból“ – jelentette ki Barrichello a díj átvételét követően.

Hirdetés

A veterán, 38 éves brazil pilóta 20 évesen csatakozott 1993-ban a Forma-1-es mezőnyhöz, és az elmúlt 18 szezonban rengeteg élmény érte pozitív és negatív értelemben egyaránt. Fantasztikus győzelmeket aratott a Ferrari színeiben, majd a Honda gyengélkedését látva már sokan nyugdíjazni akarták.

Ám újra felállt, és 2009-ben újra futamokat nyert a Brawn GP versenyzőjeként, és a világbajnoki pontversenyben végül a 3. helyen végzett. Idén – saját bevallása szerinti – álmai csapatához, a Williamshez szerződött, és nem rajta múlt, hogy 2010-ben nem sikerült dobogóra állnia. Az örökifjú brazil most a 19. szezonjára készül a Williams színeiben, és abban reménykedik, hogy a 2011-es autó – melynek fejlesztésében főszerepet vállal – segítségével akár futamgyőzelmet is arathat.

„Fantasztikus csapatta dolgozhatok együtt, hisz a Williams vezetői, mérnökei és szerelői ugyanazt a nyelvet beszélik, amit én, ugyanazt akarják, amit én. Keményen dolgozunk azon, hogy jövőre még versenyképesebbek legyünk“ – fogalmazott Barrichello, aki még azt sem tartja kizártnak, hogy a Williams versenyzőjeként akár a világbajnoki címért is harcolhasson.

Ugyanezen az ünnepségen díjazták többek között a HELL Racing Team ifjú tehetségének, Kiss Pál Tamásnak két legnagyobb ellenfelét is.

A Brit Forma Renault sorozat bajnoka, a második futamtól brit állampolgárként száguldó Tom Blomqvist a legjobb klubversenyző, míg a második helyezett Lewis Williamson a legjobb fiatal brit pilóta lett, ami azt jelenti, hogy a 100 ezer fonttal járó McLaren Autosport BRDC-díjat kapta meg, és ez a legnagyobb elismerés, ami Nagy-Britanniában fiatal versenyzőt érhet.

„Teljesen jogos, hogy elismerést kaptak, hisz az idei évben mutatott teljesítményük alapján megérdemelték. Gratulálok nekik, és őszintén sajnálom, hogy az év második felében adódó technikai gondjaim miatt már nem tudtunk olyan élvezetes csatákat vívni, mint a szezon első részében. Egy vigaszom azért nekem is van, esőben ugyanis egyikük sem tudott megverni“ – nyilatkozta Kiss Pál Tamás.

A HELL Racing Team pilótája jelenleg egyetemi tanulmányaira koncentál, és még nem dőlt el, melyik sorozatban folytatja 2011-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!