Életveszélyben voltak a nézők az F1-es Ausztrál Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Életveszélyben voltak a nézők az F1-es Ausztrál Nagydíjon

HIRDETÉS
Súlyos veszélyben voltak azok a nézők, akik a vasárnapi Ausztrál Nagydíj leintését követően beszabadultak a melbourne-i versenypályára – állapították meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói.
Circuit atmosphere.  Australian Grand Prix, Wednesday 29th March 2023. Albert Park, Melbourne, Australia.

A stewardok rögtön a futam leintése után idézték be a versenyrendező Australian Grand Prix Corporation képviselőjét, miután nézők egy nagyobb csoportja bejutott az ausztrál pályára, miközben a vasárnapi verseny még zajlott. Az FIA tájékoztatása szerint a nézők Nico Hülkenberg 2-es kanyarban leparkolt autójához is odajutottak, melyen még villogott az a piros fényjelzés, mely azt jelzi, hogy a versenyautó nem volt biztonságos állapotban, és könnyen áramütés érhetett volna valakit.

A versenybírók megállapították, hogy a promóter a történtekkel megszegte a Nemzetközi Sportkódex 12.2.1.h cikkelyét, mely veszélyes helyzetet teremtett a nézők, a sportbírók és a versenyzők számára is.

A stewardok meghallgatták a versenyrendezők képviselőjét, aki egyetértett azzal, hogy a történtek elfogadhatatlanok, ezért alapos vizsgálatot kezdeményeznek, a következő ausztráliai versenyre pedig megteszik a szükséges lépéseket.

A promóter Victoria állam rendőrségével, a Forma-1 vezetőségével és az FIA-val is folyamatosan konzultál majd, és ez év június 30-ig számot kell adjon a vizsgálat eredményéről.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!