Verstappen vs. Ocon

Elfogadták: Már idén pontot osztanak a leggyorsabb körért

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) legutóbbi ülésén elfogadta a leggyorsabb körért járó pontok kiosztására vonatkozó javaslatot. Ennek megfelelően már a jövő hétvégi Ausztrál Nagydíjon egy extra pontot kaphat a leggyorsabb versenykört megfutó versenyző.

Erről hamarosan az F1 Bizottsága elektronikus szavazáson voksol majd, ezt követően ratifikálhatják majd az új szabályt.

A javaslat a Sport Munkacsoporton, illetve a Stratégiai Munkacsoporton már keresztülment, a Motorsport Világtanács előtt pedig általában az F1 Bizottsága elé kerülnek az efféle ügyek – ebben az esetben viszont megfordult a sorrend.

A döntéstől azt várják, a versenyzők egészen a leintésig keményen nyomják majd, hogy megszerezzék az extra pontot. Lesz persze egy kikötés: ahhoz, hogy a leggyorsabb versenykörért pontot kapjon a versenyző, a top 10-ben kell végeznie.

Ezzel megakadályozhatják azt, hogy azok a pilóták, akik egyébként esélytelenek a pontszerzésre, a verseny végén friss gumikra váltsanak, és kvázi időmérős kört fussanak a leintés előtt.

 

Kapcsolódó cikkek

Az év első F1-es csoportképe

Hamarosan megkezdődik a 2019-es Forma-1-es szezon első versenye, a pilóták pedig az ilyenkor szokásos módon összeálltak egy közös csoportképre.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Ekkor lesz az F1-es időmérő Melbourne-ben

Lewis Hamilton és a Mercedes elsőségével vette kezdetét a 2019-es Forma-1-es idény pénteken, Melbourne-ben. A versenyhétvége szombaton a harmadik szabadedzéssel, majd az időmérővel folytatódik.

Friss hírek