Elfogyott a tehetség a Mercedesnél? Toto Wolff reagált! - F1VILÁG.HU

Elfogyott a tehetség a Mercedesnél? Toto Wolff reagált!

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke, Toto Wolff nem gondolja úgy, hogy a német istálló mostani küszködése arra vezethető vissza, hogy az elmúlt évek során rengeteg tehetséges szakember intett búcsút nekik.
2022 Emilia Romagna Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton

A Mercedes az elmúlt években sorozatban nyolc egyéni és hét konstruktőri világbajnoki címet szerzett, az idei év azonban nehezen indult a csapat számára, az új szabályok szerint megépített versenyautója ugyanis egyelőre képtelen felvenni a versenyt a riválisok masináival. A Mercedesnek a delfinezés jelensége okozza a legtöbb fejtörést, állításuk szerint emiatt képtelenek kihozni a maximumot a W13-as kódjelű modellből.

Egyes vélekedések szerint a Mercedes most szenvedheti meg igazán, hogy az elmúlt évek során számos neves szakembert elveszített: távozott a motorrészleg vezetője, Andy Cowell, valamint James Allison technikai igazgató is új szerepkört kapott, a brixworth-i motorgyártól pedig rengeteg mérnök távozott, hogy a Red Bull új motorrészlegén kezdjen el dolgozni.

Toto Wolff ugyanakkor azt mondja, a szakemberek érkezése és elvándorlása egy teljesen szokványos folyamat Forma-1-es berkekben, és nem emiatt küszködnek, hiszen rengeteg tehetséges fiatal dolgozik náluk.

„Ez egy szokványos folyamat. Ross [Brawn] távozott, aztán Paddy [Lowe] szintén. Utána hat világbajnoki címet nyertünk, vagy hetet. Aztán érkezett James Allison, és vannak még sokan, akik nincsenek annyira az előtérben, vagy a középpontban. Aztán Andy [Cowell] visszavonult. Ugyanakkor viszont jönnek a fiatalok, és működési szinten időről időre döntéshozóként dolgoztak az elmúlt években az autó tekintetében” – magyarázta a Mercedes csapatfőnöke. „Nem vesztettünk el senkit, akivel kapcsolatban azt gondolom, ’ez nagyon kontraproduktív volt!’. Egyszerűen csak a normális ütemű cserélődésről van szó.”

„Ha körbesétálok a kampuszunkon, a legnagyobb örömmel az tölt el, hogy a legtöbben nagyon fiatalok, rendkívül tanultak és motiváltak, és nem akarják, hogy a dolgok úgy maradjanak, ahogy ma állnak. Ez pozitivitással tölt fel. El sem tudok képzelni jobb szakembereket azoknál, akik körülvesznek. És nem csupán mondom ezt, hanem tényleg így is gondolom.”

Az első négy verseny alapján nem úgy tűnik, hogy a Mercedesnek idén lesz esélye a világbajnoki címre, és bár Wolff és Lewis Hamilton is meglehetősen lemondóan nyilatkozott Imolában, a csapatfőnök egyelőre nem akarja bedobni a törölközőt.

„Nem akarok búcsút mondani a gondolatnak. Amit imádok ebben a sportban, hogy nem minden a matematika törvényei szerint történik. A versenyek teljesen mások tudnak lenni. Láthatjuk, milyen gyorsan változik, hogy első, vagy második vagy-e a pályán, és tűnsz el a következő versenyen. Ebből a szempontból kétségkívül nehéz behozni azt a hátrányt, amelyben vagyunk jelenleg, de ha sikerül egyenesbe állítanunk ezt az autót a pályán, akkor ott lehetünk az élmenők között, bármilyen kegyetlennek is tűnik ma a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!