Elhalasztják az egységes fékek bevezetését az F1-ben - F1VILÁG.HU

Elhalasztják az egységes fékek bevezetését az F1-ben

HIRDETÉS
A Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteken bejelentette, elhalasztja az egységes fékrendszerek 2021-re tervezett bevezetését.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 06: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB15 locks a wheel under braking during practice for the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 06, 2019 in Monza, Italy. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21G5FBSZ52111 // Usage for editorial use only //

A sportot irányító testület a költségcsökkentés jegyében tervezte úgy, hogy a királykategória csapatai a jövőben egyazon beszállítótól kapják majd a fékrendszereket, illetve azok összetevőit. Az FIA ki is választotta a beszállítót, a tendert a Brembo nyerte meg.

A szövetség végül pénteken bejelentette, elhalasztja az egységesítést, mivel szeretnék jobban megérteni az új, 2021-re tervezett versenyautók teljesítményét.

Ennek érdekében tovább folytatják a teszteket, illetve alapos elemzéseket hajtanak majd végre, a későbbiekben pedig ismét kiértékelik majd a helyzetet, és ennek megfelelően hoznak döntést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!