Friss hírek

Elhappolta a Red Bull kulcsemberét az Aston Martin

Az Aston Martin technikai igazgatójaként folytatja Forma-1-es pályafutását Dan Fallows, a Red Bull Racing vezető aerodinamikusa – mindezt az energiaital-gyárosok jelentették be pénteken.

Arról a napokban már az F1Világ.hu is beszámolt, hogy az Aston Martin csapata jelentősen átszervezi technikai részlegét, Fallows érkezését viszont akkor még nem jelentette be a silverstone-i istálló.

Nos, az Aston Martin most sem tett így, a Red Bull azonban beelőzte őket egy délutáni közleménnyel: az osztrákok megerősítették, aerodinamikai vezetőjük, Dan Fallows (fenti képünkön Hamilton és Verstappen között) hamarosan távozik.

„Megerősíthetjük, hogy aerodinamikai vezetőnk, Dan Fallows az Aston Martin technikai igazgatójaként folytatja, és szeretnénk megragadni a lehetőséget, hogy megköszönjük elkötelezettségét és hozzájárulását a csapat munkájához a nálunk töltött 15 évében” – áll a Red Bull által kiadott kommünikében.

Fallows 2006-ban az aerodinamikai részleg csoportvezetőjeként csatlakozott a Red Bullhoz, hozzásegítve a Milton Keynes-i istállót az első dobogós eredményekhez, első győzelmekhez és világbajnoki címekhez. 2014-ben lett a Red Bull aerodinamikai vezetője.

Hogy pontosan mikor távozik a Red Bulltól, azt nem tudni, ám a hírek szerint szerződése az idei szezon végéig szól az osztrák csapatnál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!