Friss hírek

Elhunyt a Ferrari egykori F1-es tervezője, Mauro Forghieri

87 éves korában távozott az élők sorából Mauro Forghieri olasz mérnök, aki az 1960-as évektől kezdve közel tucatnyi világbajnoki címhez segítette hozzá a Ferrari istállóját.

Forghieri 1960-ban gyakornokként csatlakozott a Ferrari istállójához, miután a Bolognai Egyetemen elvégezte tanulmányait. Képességeivel gyorsan megtalálta a helyét a csapatnál, így Enzo Ferrari már a következő évben kinevezte őt vezető tervezőnek, a visszavonuló Carlo Chiti helyére. A szakember egészen 1987-ig dolgozott az ágaskodó lovacskának, szakmai tudása pedig nem kevesebb, mint négy egyéni, valamint hét konstruktőri címhez segítette hozzá a csapatot. A segítségével koronázták világbajnokká John Surteest, Niki Laudát és Jody Schektert is.

Forghieri ezt követően rövid időre a Lamborghinihez csatlakozott, ahol a márka V12-es F1-es motorján dolgozott 1989 és 1990 között. Miután az F1-es projektjük zsákutcába futott, Forghieri részt vett az Oral Engineering Group tervezőcsapat megalapításában, amely alakulat partnerei közé tartozott többek között a BMW, a Bugatti és az Aprilia is.

Hirdetés
 

A szakember munkásságát elismerve Modena városa januárban díszpolgári címmel tüntette ki Forghierit.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Elhunyt a Ferrari egykori F1-es tervezője, Mauro Forghieri
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!