Elképesztő dolgot vitt véghez a McLaren Brazíliában - F1VILÁG.HU

Elképesztő dolgot vitt véghez a McLaren Brazíliában

Elképesztő munkát végzett a McLaren Forma-1-es csapata a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon - ezúttal azonban nem Lando Norris újabb dobogós eredményét énekeljük meg!

A wokingi gárda újabb remek eredménynek örülhetett, hiszen Norris interlagosban a győztes Max Verstappen mögött másodikként ért célba, a brit pilóta sikere mellett azonban még valami miatt óriási elismerés illeti meg a McLaren csapatát, egészen pontosan annak szerelőgárdáját.

Az istálló másik versenyzője, Oscar Piastri számára ugyanis balszerencsésen indult a 71 körös verseny, az 1-es kanyarban történt baleset során ugyanis megsérült versenyautójának padlólemeze és hátsó szárnya. Egy darabig úgy tűnt, az ausztrál pilóta feladni kényszerül majd a versenyt, szerencséjére azonban a 3. körben meglengették a piros zászlókat, a kényszerszünet pedig nagyjából 25 percig tartott.

Ez ugyanakkor elegendő volt a McLaren szerelőinek arra, hogy úgy ahogy van, kicseréljék a padlólemezt és a hátsó szárnyat a 81-es rajtszámú versenyautón, Piastri pedig így ott lehetett a második állórajtnál, a versenyt pedig be is fejezte a 14. helyen.

“A csapat kivételes munkát végzett azzal, hogy kijavította a piros zászlós megszakítás alatt az Oscar autóján keletkezett jelentős károkat, és így részt tudott venni a verseny hátralévő részén” – mondta Andrea Stella csapatfőnök. “Ennek ellenére Oscar autóján azért még maradtak sérülések fontos aerodinamikai komponenseken, és jelentős hátrányt szenvedett el a köridők tekintetében a teljes versenyen.”

A verseny után maga Piastri is köszönetet mondott a csapatnak: “Hihetetlen munkát végeztek azzal, hogy összerakták az autót, és a piros zászlók után vissza tudtam menni a pályára.”

“71 kör egy olyan pályán, ahol még soha nem vezettem, rendkívül hasznos számomra, és remélem, hogy látni fogjuk majd a csapat kemény munkájának gyümölcsét, amikor visszatérünk ide jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!