Elképesztő felvételek: Így jutottak be tüntetők a pályára az F1-es Brit Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Elképesztő felvételek: Így jutottak be tüntetők a pályára az F1-es Brit Nagydíjon

HIRDETÉS
Elképesztő felvételeket hozott nyilvánosságra nemrég a northamptonshire-i rendőrség arról, hogyan zavarták meg tüntetők 2022-ben a Forma-1-es Brit Nagydíjat.
British GP, Pirelli

A protestálók akkor jutottak be a pályára, amikor Guanyu Zhou balesete miatt piros zászlóval félbeszakították a silverstone-i versenyt rögtön a startot követően, így szerencsére nem történt tragédia – ám természetesen a tüntetők akciója így is rendkívül veszélyes volt.

Bár a mezőny elhaladt már akkor, amikor az öt fő leült a versenypálya aszfaltjára, Pierre Gasly csak ezt követően érkezett. A hivatalos tájékoztatás szerint egyébként hatan akartak bejutni a pályára, ám egyiküket sikeresen feltartóztatta az egyik sportbíró, miközben próbált átmászni a kerítésen.

Az ügy tárgyalását nemrég tartották Nagy-Britanniában, az ügyészség azzal vádolta az elkövetőket, hogy „komoly sérüléseket” okozhattak volna tettükkel. A tüntetők közül két 22, egy 24, egy 29, egy 40 és egy 47 éves személyt helyeztek vád alá, őket most börtönbüntetés fenyegeti. Egyikük, Joshua Smith nem tagadja a történteket, ám azt állítja, nem volt kockázatos az akciójuk.

A négy férfit és két nőt közrendzavarás miatt ítélhetik el, tettükért akár börtönbüntetést is kaphatnak. Egyelőre óvadék ellenében távozhattak, ügyükben március 31-én születik majd ítélet a Northamtponi Koronabíróságon. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!