Elképesztő megoldással állhat elő Bahreinben a Mercedes

Olasz lapértesülés szerint nem kizárt, hogy a Mercedes Forma-1-es csapata egy rendkívül extrém versenyautóval gurul majd pályára a csütörtökön kezdődő második előszezoni teszten, Bahreinben.

A német istálló a többi csapathoz hasonlóan megkezdte a munkát idei versenyautójával Barcelonában, ám már jó ideje hallani lehet arról, hogy a csapat egy jelentősen átalakított versenygéppel érkezhet meg a második téli gyakorlásra. Úgy hírlik, az ezüstnyilak gyakorlatilag egy „B-autót” visznek majd pályára csütörtökön.

Az olasz Il Corriere della Sera című lap konkrétumokat is tudni vél: szerintük a Mercedes egy annyira extrém autót ad versenyzői alá, hogy a riválisok szája is tátva marad marad. A pletykák szerint a brackley-i gárda mérnökei egy olyan megoldással álltak elő, hogy lényegében teljesen eltüntették a W13-as kódjelű versenyautó oldalszekrényeit, az autó radiátorait így nem ott, hanem az autó felső részében helyezték el.

Az olasz lap szerint a Mercedes már jó ideje tesztelte ezt a megoldást a szimulátorban, a kapott eredmények pedig igencsak meggyőzőek – ezért döntöttek úgy, hogy végül ezt a tervezést alkalmazzák 2022-ben.

A technikai elemzéseiről ismert Craig Scarborough a Twitteren már közzé is tett egy vázlatot arról, hogyan is nézhet ki a Mercedes extrém megoldása.

Hogy a pletykáknak mennyi igazságtartalma van, az hamarosan kiderül, a Forma-1 csapatai ugyanis csütörtöktől szombatig tesztelnek a szezonnyitónak is otthont adó Bahreinben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!